A járvány utáni időkre készít fel az Egészségturizmus marketing kézikönyv

Forrás: turizmus.com

 2021. április 24. 13:28

A szerzők célja a COVID-19 utáni időszakra való felkészülés jegyében a marketingtevékenységek áttekintésének, megújításának és frissítésének a támogatása.

Megjelent az Egészségturizmus marketing kézikönyv, amelynek két szerzője Puczkó László, a Health Tourism Worldwide ügyvezetője és társalapítója, valamint Irving Stackpole, a Stackpole & Associates elnöke.

A globálisan is úttörőnek számító, gyakorlati tanácsokat és módszereket bemutató kézikönyvet az utazási ipar, a desztinációmenedzsment, wellness- és egészségszolgáltatók, valamint az egészség, wellness- és gyógyturisztikai utazások területén működő vállalkozások és szervezetek számára hozták létre. A szerzők célja a COVID-19 utáni időszakra való felkészülés jegyében a marketingtevékenységek áttekintésének, megújításának és frissítésének a támogatása. A kézikönyv a marketingelmélet és -gyakorlat kiegyensúlyozott elegye, esettanulmányokkal, példákkal és jó gyakorlatok bemutatásával. A kézikönyv feldolgozza a marketing alapvető kérdéseit, külön fejezetet szentelve a kereslet, a termékek, a márkák, az üzenetek, a vendégélmény, az árképzés, a piackutatás, valamint a digitális marketing és az együttműködések kérdéseinek.

A kézikönyv globálisan is úttörőnek számít

Fotó: Marketingforhealthtourism

Irving Stackpole szerint: „A kézikönyv elkészítését a világjárvány gyorsította fel igazán. A COVID-19 megváltoztatja az egészségügyi célú utazások keresletét és kínálatát is, ugyanakkor a szolgáltatóknak arra is lehetőségük nyílik, hogy az egészség és a wellness iránt megnövekedett érdeklődést kihasználva átgondolják marketingtevékenységüket. A válságkommunikációs készségek továbbra is létfontosságúak, hiszen a korlátozások közeledő feloldásával a szolgáltatóknak a kereslet ugrásszerűen megjelenő terhelésére kell felkészülniük”.

Puczkó László hozzáteszi: „A pandémia egyik, az egészségturisztikai szolgáltatók és desztinációk számára akár kedvezőnek is tekinthető következménye, hogy az emberek sokkal inkább érdeklődnek a wellness és az egészségügyi szolgáltatások és megoldások iránt. Ezen érdeklődés lehetőséget jelent a szolgáltatók és desztinációk számára, hogy bemutassák az egészségmegőrzést, a gyógyulást, és a pandémia okozta mentális stresszoldást valóban elősegítő szolgáltatásokat és terápiákat. A wellness- és gyógyturisztikai szolgáltatóknak, utazásszervezőknek lehetőségük van arra, hogy átalakítsák marketingstratégiáikat és taktikáikat. Kézikönyvünk ebben a felkészülésben nyújt segítséget”.

További információk a kézikönyv weboldalán.

A szerzők elérhetősége: istackpole@stackpoleassociates.com; laszlo@htww.life