A játék, ami kulturált viselkedésre neveli a kis vendégeket

Forrás: turizmus.com

 2019. október 17. 15:09

Egy szállodában sok konfliktus keletkezhet a hisztiző gyerekek miatt, ami zavarhatja más vendégek pihenését. Ön mit tenne be egy olyan játékba, ami rávezeti a kis vendégeket, hogyan kell megfelelően viselkedni egy hotelben? Várja a szakma véleményét a Touchgametable.

„Mióta a Touchgametable társasjáték asztallal foglalkozom, több szállodás kolléga is megkérdezte tőlem, nem tudok-e olyan játékot, amivel megtanulnának viselkedni a gyerekek? – meséli Szenes Nicolette marketingvezető. – A legtöbben arról panaszkodnak, hogy a hisztiző, tomboló, mindent megfogdosó, szétszedő kisgyerekeket képtelenek megfékezni a szüleik. Ez adta az ötletet, hogy alkossunk meg közösen egy játékot, ami rávezeti a kis vendégeket a helyes viselkedésre."

 

Játszunk felségesdit!

A tervezett játék lényege, hogy a kis vendégek feladatokon keresztül megtapasztalják, mi a helyes: mit tesz, és mit nem tesz egy igazi Felség. És aki mindezt tudja – vagy a játék során megtanulja –, azt a kis hercegnőt, vagy herceget a szálloda Felséggé koronázza.

„A napokban elhunyt Vekerdy Tamástól megtanulhattuk, hogy megbecsüléssel, szeretettel és humorral többre megyünk, mint poroszos módszerekkel – teszi hozzá Szenes Nicolette. – Szeretnénk játszva megtanítani a gyereket arra, hogy valódi érték a tapintat, az előzékenység, a figyelmesség, a jó modor! Nem vagyok naiv, hogy varázsütésre változást hozhat egy játék, de abban biztos vagyok, hogy felhívja a figyelmet a kulturált viselkedésre és elindít egy fejlődést, ha jutalmazzuk azokat, akik méltók a Felség titulusra és a koronára."

Az elkészült offline játékot minden hotelnek és panziónak térítésmentesen a rendelkezésére bocsátják

Fotó: Touchgametable

A Touchgametable fejlesztője a részletek kidolgozásába szeretné bevonni a szállodásokat, ezért a véleményüket kéri arról, hogy mit tennének bele egy ilyen játékba. Mi az, ami bosszantó vagy kellemetlen a gyerekek szállodai viselkedésében, amit érdemes feldolgozni.

A cég az alábbi témákban várja a szakemberek által megélt kellemetlen helyzetek megosztását:

– Felség a lobbyban
– Felség a szobájában
– Felség a liftben
– Felség az étteremben
– Felség a kertben
– Felség a wellnessben
– Felség a játszóházban
– Felség búcsúzik

A tapasztalatok akár anonim módon is beküldhetők, de annak különösen örülnek, ha valaki vállalja együttműködést. A készülő játék feladatairól ugyanis megszavaztatják majd a kollégákat és együtt véglegesítik a játékot. A játékfejlesztésben közreműködőket szeretnék meg is jutalmazni.

Szenes Nicolette hangsúlyozta, az elkészült offline játékot minden hotelnek és panziónak térítésmentesen a rendelkezésére bocsátják.

A történeteket, javaslatokat december 6-ig ezen a Google űrlapon várják, vagy elküldhetők a nicolette@pleasure-cocktail.com e--mail címre.