A jövő legjobb szakemberei, a Danubius házi tanulóversenyén

Forrás: turizmus.com

 2015. március 03. 16:49

Idén 44. alkalommal mérték össze tudásukat a szakmunkástanulók a Danubius Hotels Group házi versenyén. Csapatversenyben az idei győztes a Danubius Hotels Szakképző Iskola és Kollégium lett.

Az egyéni győztesek között a szakács kategóriában Perlaki Árpád (Danubius Hotels Szakképző Iskola), a cukrászok között Gáspár Cintia (Radisson Blu Hotel – Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola), a pincérek között pedig Németh Ferenc (Danubius Hotels Szakképző Iskola) bizonyult a legjobbnak.

 

A szakács és cukrász tanulók számára nem előre meghatározott versenymenük készítése volt a feladat, hanem egy úgynevezett árukosárból minden tanuló – a szállodai tanulófelelőse és a helyi konyhafőnök szakmai támogatása mellett – a maga által megálmodott és összeállított ételsort készítette el. A fiatalok így megmutathatták kreativitásukat is. Többségük figyelembe vette a mai legmodernebb gasztronómiai trendeket.

Az idei megmérettetés díjazása is különleges, ugyanis a Danubius Hotels Group 2014 folyamán elnyert egy ERASMUS+ Mobilitás pályázatot, melynek keretében a szakmák első három helyezettjei – a hagyományos díjak mellett - 2015. március 22. és április 5. között egy két hetes szakmai tanulmányúton vehetnek részt Bécsben, egy magas színvonalú szállodában, étteremben.