Budapesti hotel lett az év Green Collection szállodája egy globális versenyen

Forrás: turizmus.com

 2024. július 02. 17:32

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest „Az Év Green Collection Szállodája” címet nyerte el nemrégiben Japánban, a Global Hotel Allience éves díjátadóján.

A Global Hotel Alliance (GHA) a független szállodabrandek legnagyobb szövetsége a világon, a történelmi Kanda Myojin Shrine-ban, Tokióban tartotta éves díjátadó rendezvényét.

A szövetség tavaly mutatta be a Green Collectiont, amely közel 200, GHA-szállodabrandek által üzemeltetett szállodát, üdülőhotelt, kastélyt foglal magában, köztük a Kempinski Hotel Corvinus Budapestet is. Azok a szállodák kerülhettek be ebbe a körbe, amelyek kiemelkedő fenntarthatósági programmal rendelkeznek.

A díjátadón több kategóriában is értékelték a hoteleket (többek között az Az év szállodája, A keresztpromócióban legaktívabb szállodai brand és A legjobb új hotel díjat is kiosztották). Minden kategóriában erős volt a verseny, hiszen a GHA-hez több mint 100 ország 800 tagszállodája tartozik, 40 hotelbrand által képviselve. Szigorú szempontok alapján, minimum négy jelölt közül választották ki a kategóriák nyertesét.

kempinski_hotel_corvinus

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest lobbyja

Fotó: Kempinski Hotel Corvinus Budapest

Chris Hartley, a GHA CEO-ja elmondta: „A kitüntetésben részesült szállodák és brandek figyelemre méltó innovációról és elkötelezettségről tesznek tanúbizonyságot nap mint nap, az ő teljesítményük jelentősen hozzájárul a GHA Discovery (a GHA közös hűségprogramja) sikeréhez, amelynek előnyeit minden tagszálloda és márka tapasztalhatja. A szövetség alapításának 20. évfordulóját ünnepelve ezek a díjak is demonstrálják globális hálózatunk erejét, amely évről évre gyarapszik.”

A 2010-ben elindított, majd 2021-ben átalakított GHA Discovery hűségprogram jelenleg 27 millió tagot számlál világszerte, 2,3 milliárd dollár bevételt és 10 millió szobaéjszakát generálva.

A Kempinski Hotels brand emellett elismerést kapott a 20 éves GHA-tagságért, valamint a legjobb márkateljesítmény második helyezettje is lett.