A kínai Huazhué lesz a Steigenberger

Forrás: turizmus.com

 2019. november 08. 13:19

Az új tulajdonos szerint a szállodavállalat az európai vendégszeretet, a német minőség és az ázsiai gyorsaság jelképe lesz a jövőben.

Hamed El Chiaty egyiptomi turisztikai vállalkozó 700 millió euróért eladja a Steigenberger hotelcsoportot (Deutsche Hospitality) a kínai Huazhu hotelüzemeltetőnek – értesült a német Der Tagesspiegel.

A társasághoz 19 országban összesen 118 hotel tartozik a Steigenberger, IntercityHotel, MAXX by Steigenberger, Jaz in the City, valamint a tavaly megszerzett dán Zleep Hotels márkaneveken. 36 további szálloda a tervezési fázisban van, vagy már építés alatt áll, a tervek szerint ugyanis 2025-re 250-re bővülne a vállalat létesítményeinek száma.

Három szálloda, a Frankfurt központjában álló Frankfurter Hof, a frankfurti Airport Hotel, valamint a davosi Grandhotel Belvédère továbbra is a Steigenberger család tulajdonában marad. A Deutsche Hospitality tavaly 770 millió eurós forgalmat ért el.

A Frankfurter Hof a Steigenberger családé marad

Fotó: tagesspiegel.de

A New York-i Nasdaq tőzsdén jegyzett Huazhu konszern a vállalat saját adatai szerint 400 városban több mint 5000 szállodát üzemeltet összesen 18 márkanéven, és a szobák számát tekintve a világ kilencedik legnagyobb szállodaüzemeltetője. A kínai cég közleménye szerint a Deutsche Hospitality átvétele felgyorsítja a Huazhu növekedését, elősegíti a forgalom bővülését az emelt és a luxuskategóriában Ázsiában, beleértve Kínát, és hozzájárul a nemzetközi jelenlét kiépítéséhez. Jenny Zhang, a Huazhu igazgatóságának elnöke szerint a cégcsoport a jövőben az európai vendégszeretet, a német minőség és az ázsiai gyorsaság jelképe kíván lenni.

Az előző tulajdonos, El Chiaty 2009-ben vette meg az örökösöktől az Albert Steigenberger által 1930-an alapított szállodavállalatot, amelyet egyben tartott és továbbfejlesztett az elmúlt évtizedben.