A KOLPING HOTEL NAGY ÖSSZEGET GYŰJTÖTT GYERMEKEK TÁMOGATÁSÁRA

Forrás: turizmus.com

 2016. december 18. 13:50

Az alsópáhoki Kolping Hotel 2,2 millió forint adománnyal támogatta a Zalaegerszegi Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítványt.

Boldizsár Ildikó meseterapeuta az idén mesébe foglalta Bobó, a víziló történetét, melyből a Kolping Hotel limitált számú mesekönyvet készíttetett. 1300 darabot sikerült értékesíteni az év során, aminek 2,2 millió forintos árbevételét a hotel a Zalaegerszegi Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítványnak támogatására ajánlott fel.

Sós Éva, a szálloda igazgatóhelyettese elmesélte, hogyan jöhetett létre a mesekönyv és miért pont az alapítványt választották a támogatás kedvezményezettjének. Elmondta, hogy az alapítvány és a Kolping Hotel közötti együttműködő támogatás nem egyszeri alkalom, hiszen már többéves az együttműködés.

Fotó: Kopling Hotel

 

Dr. Gárdos László, elmondta, hogy az általa képviselt Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány tevékenysége Zala, Vas és Somogy megyére is kiterjed, valamint gyermek-rehabilitációban egész Dunántúl szakmai központja. Átlagosan 150 koraszülött mentését látják el évente, ami a 365 napon át jelent 24 órás munkát.