A Kolping innovációját veszi át 5 országban 60 szálloda

Forrás: turizmus.com

 2018. november 23. 14:12

A 60 tagot számláló családbarát fókuszú Familotel lánc versenyt hirdetett tagszállodái között, hogy megmutathassák a 2018-as év innovációs ötleteit.

Az ünnepélyes díjátadón november 12-én a szállodalánccal marketing együttműködésben együtt dolgozó Kolping Hotel Spa & Family Resort „Üres tányér, teli pocak” programjának ítélték oda az első helyet!

A Kolping Hotel munkatársai felelős fogyasztói magatartással lépnek fel az élelmiszerpazarlás ellen. A vendégekkel közösen megvalósított program célja, hogy csökkenjen az élelmiszerhulladék, és a jövő felnőtteinek edukációjánál megalapozzák, hogy a szállodai svédasztalos étkeztetés nem a korlátlan pazarlással egyenlő.  Játékos formában mutatják meg, hogy a szülői minta milyen hatással van a gyerekek étkezési szokásaira.

Az étteremben kialakítottak egy speciális gyerek törzsasztalt, ahol az óvónők és felszolgálók bevonásával pecsétgyűjtő programot indítottak. A lényeg egyszerű: pecsét akkor jár, ha étkezés végén üres a tányér. Ha minden este üres, a pihenés végén egy jelképes ajándékra lehet váltani a sikeres gyűjtést.

A Kolping Hotel díjat nyert „Üres tányér, teli pocak” innovációját a jövőben valamennyi tagszálloda bevezeti

Fotó: Kolping Hotel

A benyújtott innovációs ötleteket egy külső, független szakmai zsűri értékelte, és ítélte oda az első helyet a Kolping Hotelnek. Az győzelemmel járó 5000 Eurós díj mellé az igazi büszkeséget a díjátadó utáni órák hozták meg. A tagszállodák között olyan óriási érdeklődés támadt a program és az ötlet iránt, hogy mindenki egyénileg is szerette volna azonnal megtudni a részleteket. A Familotel lánc vezetősége végül úgy döntött, hogy a Kolping Hotel „Üres tányér, teli pocak” innovációját a jövőben valamennyi tagszálloda bevezeti! Természetesen jelezve, hogy az ötlet, a lánc egyetlen magyar tagjától érkezett.

A szálloda vezetőségének célja, hogy a program segítségével megspórolt összeget élelmezési támogatásra, jótékony célra fordítsa.