A kommunikációs főiskola angol nyelvű duális képzést is indít

Forrás: MTI

 2015. április 06. 13:43

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) a magyar mellett angol nyelvű duális képzést is meghirdetett, mégpedig a gazdálkodási és menedzsment, a kereskedelem és marketing, valamint a turizmus-vendéglátás szakokon.

Vass László, a BKF rektora az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a keretszámok még nem véglegesek, várhatóan 50-70 diák kezdheti meg az angol nyelvű duális képzést szeptemberben. Nagy az érdeklődés, de akik most jelentkeznek, nagy valószínűséggel még be fognak jutni - jegyezte meg. A rektor arról is tájékoztatott, hogy csak a BKF-en indul angol nyelvű duális képzés Magyarországon.

Vass László kiemelte, hogy a gyakorlati képzést is angol nyelvi környezetben töltik a hallgatók. "A gazdálkodás és menedzsment szak angol nyelvű duális képzésére jelentkező hallgatók izgalmas gyakorlati lehetőséget kapnak, ebben az esetben a filmipar az üzleti partner" - mondta. A diákok filmgyári környezetben, angol nyelven folyó stábmunkában, külföldi főnökökkel együttműködve gyakorolhatják egyebek mellett a produceri feladatok ellátását - fejtette ki.

A turizmus-vendéglátás szakon szállodák, éttermek a partnerek, a kereskedelem és marketing szakon általánosabb ismereteket nyújtó, tapasztalt üzleti partnerek mellett szerezhetnek gyakorlati tapasztalatot a diákok - fejtette ki a BKF rektora.

Vass László hozzátette: a duális képzés azért nagyon kedvező, mert a hallgatói jogviszony ideje alatt egyúttal a gyakorlati helyet biztosító céggel is jogviszonyban vannak a hallgatók, akik így havi fizetést kapnak a képzés teljes időtartama alatt. A BKF-en minden képzés költségtérítéses, a duális képzésben részt vevőknek nem kell többet fizetniük, mint a más képzésben részt vevő hallgatóknak - jegyezte meg.
Hozzátette: a duális képzés a hagyományos alapképzéshez hasonlóan hat vagy hét féléves, de a tanév hossza 48 hét, ami csaknem kétszerese a hagyományos képzési időnek. Az elméleti oktatás 26, a vállalati gyakorlat 22 hétig tart, ami a legtöbb esetben azt jelenti, hogy az oktatási szünetekben dolgoznak a hallgatók.