A konferenciaturizmust fejlesztik Győrben

 2013. november 14. 15:55

A győri önkormányzat és öt győri hotel közösen mutatta be a városban rejlő lehetőségeket a konferenciaszervező szakma képviselőinek Budapesten.

Győr városa évről évre több vendéget fogad, a vendégéjszakák számának dinamikus emelkedése révén a kisalföldi megyeszékhely bekerült Magyarország tíz leglátogatottabb települése közé. A szakemberek a turizmus további erősítése érdekében több fórumon is bemutatják Győr erősségeit, valamint az elmúlt időszak beruházásainak köszönhető, folyamatosan bővülő infrastrukturális adottságokat. Az egyre növekvő városlátogató, fesztivál- és üzleti turizmus mellett a hosszú távú, előrelátó gondolkodás szellemében az idegenforgalom újabb szegmenseit is fejlesztené a város.

A közelmúltban a Moszkvai Utazás Kiállításon a sportturizmus élénkítése érdekében folytatott tárgyalásokat Győr városa, hiszen a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál kapcsán megvalósuló létesítmények és a multifunkcionális csarnok révén Győr kitűnő helyszíne lehet a nemzetközi edzőtáboroknak is.

 

Domanyik Eszter, az önkormányzat Marketing, Turizmus és Kommunikációs osztályvezetője elmondta, a napokban a turizmus egy újabb területét célozták meg, együtt gondolkodva a helyi turisztikai szolgáltatói szektorral. A fővárosi bemutatkozáson az önkormányzat és öt győri szállásadó – az ETO Park Hotel és Élményközpont, a Hotel Famulus, a Kálvária Hotel, az Ibis Hotel és a Rába Hotel közösen ismertették Győr kínálatát, egyre bővülő szolgáltatásait, amelyek a konferenciaturizmus területén is új perspektívákat nyitnak a város számára. A legtöbb helyen a szállásadók között erős a konkurenciaharc, Győrben közösen, egymást erősítve is képesek fellépni a piacon, amennyiben a közös érdekek ezt kívánják. A mostani bemutatkozás is szolgáltatói kezdeményezés alapján valósult meg. A konferenciaturizmus terén is szeretnénk intenzívebben bekerülni a nemzetközi körforgásba, hiszen városunk képes színvonalas helyszínként kiszolgálni nagy nemzetközi és hazai konferenciákat is. – mondta el az osztályvezető.

Jakab Petra, az önkormányzat idegenforgalmi referense hozzátette, bár már eddig is rendeztek nagyobb konferenciákat Győrben, az ETO Park több mint ezer főt befogadni képes nagyterme, valamint a megépülő multifunkcionális csarnok új lehetőségeket nyit ezen a téren is. Az előadáson a győriek öt nagy konferenciaszervező cégnek mutatták be a város kedvező földrajzi, infrastrukturális adottságait, pezsgő gazdasági, kulturális és sportéletét. Az együttműködők a jövőben is folytatják közös fellépésüket, hamarosan újabb rendezvényszervező cégek számára prezentálják a győri lehetőségeket.