A kongresszusi központ ügyében írtak levelet a nemzetgazdasági miniszternek az ötcsillagos hotelek

Forrás: turizmus.com

 2015. május 11. 22:01

Segítségüket is felajánlva levélben fordultak Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez a budapesti ötcsillagos szállodák, tájékoztatást kérve a nagy befogadóképességű kongresszusi központ projektjének állásáról.

A 12, külföldi tulajdonban lévő, összességében 3500 szobát és körülbelül 60 milliárd forintos bevételt képviselő szálloda igazgatója a levélben azt kéri a miniszterről, adjon tájékoztatást, hogy a korábban Komoróczki István államtitkár és Fürjes Balázs miniszteri biztos által felvázolt tervek jelenleg hol tartanak.

Mint emlékeztetnek, a cél az volt, hogy Budapest a top3 MICE desztináció közé kerüljön, ugyanakkor a folyamat lelassulni látszik, pedig a több ezer fős kongresszusi központ magasabb bevételeket, több adóbevételt és új munkahelyeket is generálna. A szállodák szeretnék, ha a 2018-as határidő tartható lenne, és mielőbb megkezdődne a kongresszusi központ értékesítése is.

A szállodák egyúttal felajánlották együttműködésüket a minisztériummal és a Magyar Turizmus Zrt.-vel annak érdekében, hogy Budapest valóban vezető MICE úti céllá fejlődhessen.