Tényként beszélt a kongresszusi központról Fürjes Balázs

Forrás: InfoRadio.hu

 2014. január 14. 15:57

Jó ütemben haladnak a fővárosi nagyberuházások - ismertette az InfoRádió Aréna című műsorában Fürjes Balázs a fővárosi nagyberuházásokért felelős kormánybiztos. Közölte: nem a választások időpontjához igazítják az új létesítmények átadását.

A Ferencváros új stadionja kívülről elkészült, a teljes beruházás pedig a kijelölt határidő előtt megvalósul, így biztosan ott játssza majd a következő szezont a Fradi - jelentette be Fürjes Balázs.

Tavaszra elkészül a Népliget fejlesztési terve is, utána kezdődhet a társadalmi egyeztetés, az országos, nyílt tervpályázatot jövőre hirdethetik meg, a felújítás pedig 2018-ra fejeződhet be - tette hozzá Fürjes Balázs. „ Meg kell nyitni a területet a kerékpárosok, a kocogók, a családok előtt. Egy körbekerített, éjszakára zárt, rendesen működtetett, felújított közparkot kell kialakítani, döntően uniós forrásból".

Folyamatban van a holokauszt áldozataira emlékeztető Sorsok Háza kivitelezése is a használaton kívüli Józsefvárosi pályaudvar helyén.

 

Fürjes Balázs ígéretet tett arra, hogy épülni fog egy nagyjából ötezer férőhelyes, új budapesti konferencia-központ, amelynek köszönhetően a magyar főváros egyike lehet az öt - konferencia-turizmus szempontjából - legkedveltebb úti célnak a világon.

Tavasszal adják át a Ludovika felújított főépületét Budapesten - közölte a kiemelt fővárosi nagyberuházásokért felelős kormánybiztos. A több mint 150 éves, Pollack Mihály tervezte létesítmény az elmúlt évtizedekben "ebek harmincadjára jutott", jórészt üresen álló, lepusztuló épület volt, de teljesen újjáépítve tavaszra elkészül.

A Ludovika Campus beruházásának keretében megújul az Orczy kert, ahol tornacsarnok és uszoda is épül, amit a környékbeliek is használhatnak majd. A kormánybiztos szerint a fejlesztés növeli majd Józsefváros életminőségét, a 600 fős rendőr-kollégium megvalósulása pedig hozzájárul a közbiztonság javulásához is.

A fővárosi nagyberuházásokat felügyelő kormánybiztos arról is beszélt: szükség lenne egy olyan szervezetre, amely a kiegyezés korabeli Közmunkák Tanácsához hasonló hatékonysággal fogná össze a budapesti fejlesztéseket.