A Konzum-csoport érdekeltségében a Balatontourist

Forrás: turizmus.com

 2017. április 12. 14:50

A Konzum Nyrt. résztulajdonában álló BLT Group Zrt. felvásárolta a legnagyobb balatoni turisztikai vállalatot. A Balatontourist saját üzemeltetésben, illetve franchise rendszerben 106 hektáron 12 tóparti kempinget működtet a Balaton körül.

Vállalatfelvásárlásokkal növeli belföldi szálláskínálatát a Konzum-csoport. A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett bejelentés szerint a BLT Group Zrt. – melyben a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. közvetetten 22,8 százalékos, Jászai Gellért pedig magánszemélyként közvetett és közvetlen módon összesen 77,2 százalékos befolyással rendelkezik – felvásárolta a legnagyobb balatoni turisztikai vállalatot, a Balatontourist-csoportot. A társaság saját tevékenységéből származó árbevétele 2016-ban meghaladta az 1,7 milliárd forintot – írja közleményében a Konzum Nyrt.

A veszprémi központú, 66 éves múltra visszatekintő patinás vállalat márkaneve alatt jelenleg 106 hektáron 12 vízparti kemping jelenik meg a piacon, amelyek saját üzemeltetésben, illetve franchise rendszerben működnek. A szálláshelyekben közös az értékesítési csatorna, illetve a széles körű marketingszolgáltatások, amit a Balatontourist nyújt a kempingek számára. A vállalat kínálatában 5200 kempinghely, 500 bungaló és 200 mobilház, illetve bérbe vehető lakókocsik és sátrak szerepelnek. 2016-ban a saját üzemeltetésben működő szálláshelyein 183 ezer vendég fordult meg, akik több mint 630 ezer vendégéjszakát töltöttek a tó körüli kempingekben. Az elmúlt évben a vendégforgalom közel kétharmadát a belföldi vendégek adták, a külföldiek közül elsősorban a német, holland, dán és lengyel turisták keresték a szállásadó vállalat balatoni kínálatát.

Balatontourist-kemping Zamárdiban

Fotó: balatontourist.hu

A Balatontourist jelenleg három önkormányzati tulajdonú (Balatonfüred, Révfülöp és Balatonberény) továbbá kilenc magántulajdonban lévő (Siófok és Zamárdi Balatonakali, Balatonszemes, Keszthely, Siófok, Fonyód, Zamárdi, Zalakaros) kempinget üzemeltet a tó körül. A társaság alkalmazottainak száma 59 fő, saját tevékenységéből származó cégcsoport szintű árbevétele 2016-ban meghaladta az 1,7 milliárd forintot.

A szerdán bejelentett akvizíciók célja a Konzum-csoporton belül elérhető belföldi szálláskínálat bővítése és a szolgáltatások szélesítése, továbbá a csoport érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels Zrt. és a most felvásárolt Balatontourist közötti értékesítésben, program- és eseményszervezésben, üzemeltetésben és beszállítói rendszerben fellelhető kapcsolódási pontok erősítése – olvasható a közleményben.

Mint arról február végén beszámoltunk, Mészáros Lőrinc 19,57 százalékos tulajdonrészt szerzett a Konzum Nyrt.-ben, és ezzel kisebbségi befolyást szerzett a Hunguest Hotels szállodaláncban.