A közösségi médiában is keresi új kollegáit az Accor

 2013. október 03. 15:06

A jelentkezők új generációjának elvárásaihoz igazodva az Accor digitalizálja munkaerő-felvételi folyamatait. A YouTube-on, a LinkedIn-en, a Facebookon és a Twitteren is jelenlevő AccorJobs HR oldal már a Pinteresten is várja az álláskeresőket.

Az Accor csoport HR oldala a Pinteresten (http://pinterest.com/accorjobs) több témában is információkkal szeretne szolgálni a munkatársakról és a feladatkörökről. A felhasználók  lájkolhatnak és hozzászólhatnak, vagy a képeket személyes felületükön is megoszthatják, így jutva el azokhoz, akik a hagyományos munkaközvetítő oldalakon nincsenek jelen.

A 12 nyelven elérhető AccorJobs okostelefonos mobilalkalmazással és a honlapon keresztül is megszólítják a fiatal munkakeresőket. A felület 2012-ben 5,1 millió látogatót és több mint 350.000 jelentkezőt regisztrált, illetve évente majdnem 20.000 állás- és gyakorlati lehetőséget hirdetett meg. A munkakersők az Accor.com „Felvétel és Karrier” menüje alatt is rengeteg hasznos infromációt találhatnak.

 

Az Accor emellett 2013 júniusa óta teszteli a jövő recepciósainak felvételéhez szolgáló SEEing’s módszert, amelynek fő célja, hogy felismerje a potenciális tehetségeket és optimalizálja a felvételi folyamatot. Ezt a kezdeményezést nemrégiben innovációs díjjal is jutalmazták Franciaországban.  A díj - “Le Grand Prix de l’innovation numérique des Trophées SIRH 2013” azoknak a vállalatoknak jár, akik a kommunikáció és a HR irányítási információs rendszerek terén új módszereket vezetnek be.

 

2012-ben az Accort a munkáltatói márkák és a munkaerő-felvétel szakértője, a Potentialpark Franciországban a legjobb, Európában pedig a 4. legjobb digitális munkaerőfelvétel-kommunikációval rendelkező vállalatnak választotta.