A különleges alkalmak – nemes egyszerűséggel – festői helyszínt érdemelnek

Forrás: turizmus.com

 2021. október 20. 14:34

A frissen felújított, rendezvényhelyszínnek is alkalmas cserkeszőlői kúriában látványtár és időközi kiállítások is várják az érdeklődőket.

Cserkeszőlőre invitáljuk egy páratlan élményt nyújtó nemesi birtokra.

A szécsényi Baghy család 1622-ben kapott címeres nemeslevelet II. Ferdinánd királytól. Baghy Imre 1870 körül megvásárolta a mai Cserkeszőlő területén fekvő tópartpusztai birtokot Luby József Heves-Külső-Szolnok vármegyei főszolgabírótól. Évtizedek múlva, az akkoriban Kisasszonyszőlőnek is nevezett terület intézői lakásának kibővítésével, majd teljes átépítésével alakult ki a későbbi kúria. Szinyei Merse Félix és neje, részben a pusztakengyeli Baghy-kastélyból, részben a Sáros vármegyei jernyei Szinyei Merse-kastélyból áthozatott antik bútorokkal és festményekkel rendezték be. Az évek során valóságos kis Liszt emlékhely is kialakult a házban.

Szinyei Merse Félix virágzó mintagazdaságot alakított ki a korábban veszteséges, tóparti birtokból.

A most felújított kúriában látványtár, időközi kiállítások fogadják az érdeklődőt. Az exkluzív környezet remek fotózási helyszín. Új szolgáltatásai közt esküvők, lakodalmak, rendezvények, konferenciák, előadások, filmvetítések, közösségi programok várják a vendéget.

A látványkonyhában állófogadások, borkóstolók tartására, különleges borkocsonyák kóstolására van lehetőség.

Tisztelettel és szeretettel várjuk vendégeink körébe!

Foglalás: Bertók Anna
Mobil:+3670 322 0897
E-mail: programszervezes@cserkeszolo.hu

(X)