A lecsótól a zöldség kaviárig

Forrás: turizmus.com

 2015. március 03. 20:54

Bándoli Attila zöldség kaviárt készített, Kozma Kálmán pedig a sommellier „kenyerét vette el" a show kedvéért március 3-án, a Gundel Étterem corporate partner partiján.

A ház ügyvezető igazgatója – még mielőtt beállt volna a pult mögé, hogy a molekuláris gasztronómiában is avatott séfeket túlszárnyalva elkápráztassa a Gundel partnereit – szerkesztőségünknek elmondta: 2015 a szellemi innováció, s a kreativitás éve a számukra.

 

Bándoli Attila elmondta azt is, hogy a corporate rendezvények világa az, amelyben a Gundel szakemberei igazán kiteljesedhetnek, s alkothatnak a casual kerti partitól az ültetett gálavacsoráig, illetve az üzleti reggelitől a több ezer fős fogadásig. Ezt az évet a tudományos konyhának, azaz a molekuláris gasztronómiának szánják, de csak a bálokon és a céges rendezvényeken, mert az a' la carte vendégeknek – no meg persze a hagyományos cateringet igénylő corporate partnereknek is – változatlanul kínálják a magyar konyha klasszikus fogásait.

A Gundel ház idén megújítja évtizedek óta sikeres főzőkurzusait, s különböző népek konyhájába enged majd bepillantást a „főzzön a nagykövettel" fantázianevű sorozatával.

Addig is, amíg elkezdődik ez a sorozat, ők főznek a nagyköveteknek, akik törzsvendégeik, vagy, akik első, budapesti vacsorájukat a Gundelban költik el, mint tette azt Colleen Bell az USA közelmúltban kinevezett diplomatája is.

Fotók: Dégi Attila