A „legboldogabb" brand: megérkezett Budapestre a Hampton by Hilton

Szerző: Kaszás Fanni

 2023. október 20. 14:37

Budapest belvárosában nyitott házat szeptember elején Magyarországon elsőként az amerikai Hilton szállodalánc albrandje, a Hampton by Hilton. A hotel értékesítési igazgatójával, Simon Beátával beszélgettünk.

Mit érdemes tudni a Hampton by Hiltonról?

A Hampton by Hilton Amerikában az egyik legnépszerűbb almárka, világszinten pedig ebből a brandből üzemeltetik a legtöbbet, nagyjából 2800-at. A világ 37 országában jelen van a Hampton by Hilton, köztük a környező országokban. Legutóbb Marosvásárhelyen nyitottak házat, de megtalálható Bécsben és Varsóban is, úgyhogy látható, hogy Európában is egyre népszerűbb. A márka vezető szerepet tölt be a szegmensében a magas színvonalú, átgondoltan kialakított szállodáival és szolgáltatásaival. Egyébként a 'leghappybb,' legboldogabb brandnek hívják a Hiltonon belül. Ez abban nyilvánul meg, hogy próbálunk minél közvetlenebb vendégkapcsolatokat kialakítani, szeretnénk, ha mindenki otthon érezné magát nálunk, és szívesen térne vissza hozzánk törzsvendégként.

Miért éppen a Dessewffy utcában épült fel a szálloda, miért jó lokáció ez a Hiltonnak?

A budapesti belvárosban ilyen kategóriájú, nagy brandhez tartozó, ekkora szobaszámmal rendelkező szálloda még nem volt. A lokáció az egyéni és a csoportos utazók számára is tökéletes, könnyen fel tudják fedezni maguknak a várost. Egyébként korábban itt egy foghíjtelek volt, zöldmezős beruházás keretében készült el a szálloda. A hotel tulajdonosáé egyébként a közelben lévő Hilton Garden Inn City Centre szálloda is.

Kiváló a hotel lokációja

Fotó: Hampton by Hilton

Milyen nemzetiségű, korú vendégek a célcsoportjai a Hamptonnak?

Az egyéni szabadidős és üzleti utazókat, valamint a csoportokat is szeretettel várjuk. A legelső vendégünk egy francia üzletember volt, a legtöbben eddig Amerikából jöttek, de sokan érkeztek Olaszországból, illetve a környező országokból is. Az első csoportunk indiai volt. Az újrainduló ázsiai járatok révén a Távol-Keletről is egyre több látogatót várunk. Érkeznek hozzánk a senior és a fiatalabb korosztályból egyaránt.

Mennyiben céloz meg más közönséget a ház, mint a többi budapesti Hilton?

A budai várban található Hilton egy full service hotel, az ötcsillagos kategóriát képviseli. A Hilton Garden Innben, illetve a Hampton by Hiltonban is ugyanazt a magas színvonalú szolgáltatást nyújtjuk, de más módon. Ez a szálloda bizonyos értelemben sokkal közelibb, közvetlenebb vendégélményt tesz lehetővé.

A recepció és a bárpult egybe van építve a közvetlenebb vendégélmény elérése érdekében

Fotó: Hampton by Hilton

Mitől vonzó az utazók számára az új hotel?

A lokáció egy nagyon fontos előny, ez biztos. Sok szálloda van a környéken, de ez az első branded hotel és a Hilton hívószó, ha minőségről van szó. Emellett persze számos egyéb vonzó jellemzője is van a szállodának – ilyen például a reggeli, amelyet mindig tartalmaz a szobaár. Ahogy már említettem, a közvetlen vendégélmény is húzóerő. Nálunk a recepció és a bárpult egybe van építve, tehát lehet, hogy az a kollégám, aki az érkező vendéget becsekkolta, az fogja kiszolgálni őt később a bárban is. Így több a találkozási lehetőség, jobban tudunk a vendégekhez kapcsolódni, velük kommunikálni. Ehhez persze egy jól működő csapatkultúrára van szükség, ami biztosítja a kivételes kiszolgálást és a páratlan vendégélményt. Van is erre egy kifejezésünk, a brandben 'Hamptonalitynek" hívjuk.

Ami pedig a törzsvendégeket illeti, ez a hotel is tagja a Hilton Honors-nak, a Hilton díjnyertes hűségprogramjának. A közvetlenül foglaló tagok pontjaikat éjszakákra vagy egyéb szolgáltatásokra, kedvezményekre tudják beváltani.

Szobabelső

Fotó: Hampton by Hilton

Korábban arról lehetett hallani, hogy elsősorban a luxusszegmensben érdemes bővíteni Budapesten a szállodai kapacitásokat...

Szeptember 5-én nyitottuk meg a szállodát, és szinte rögtön 50 százalék körül volt a foglaltságunk, így azt mondom, mindenképpen van kereslet erre a szolgáltatási színvonalra. Nem mindenki szeretne luxusszállóban megszállni, főleg nem azok, akik árérzékenyebbek. Számukra tökéletes a szállodánk, ahol minőségi kiszolgálást adunk, de alacsonyabb árkategóriában.

Milyen eredményeket prognosztizálnak az év végéig?

Ha az egész évet nézzük, akkor 70 százalék körül várjuk a foglaltságot. Nagyon élénk az érdeklődés a partnereinktől, a beutaztató irodáktól is, így reméljük, hogy ez akár feljebb is kúszhat az elkövetkező hónapokban. Ismét kiemelném, hogy a belvárosban ilyen nagy kapacitású branded, háromcsillagos szálloda nincs másik, így a csoportokat szervező irodák számára is jó alternatívát jelenthet a Hampton by Hilton Budapest City Centre. A karácsonyi vásár időszakában, illetve szilveszterre prognosztizálunk nagyobb érdeklődést jelenleg, illetve egy-két konferencia vendégeit is várjuk majd. Van egy rendezvénytermünk is, így biztosak vagyunk benne, hogy az üzleti útra érkezők nem szenvednek hiányt semmiben.

Hogyan alakul az árazás?

A Hilton központi revenue management csapattal közösen figyeljük az árakat. Alapvetően dinamikus árazással dolgozunk, minden esetben a kereslet alakítja az árakat. Figyeljük a konkurenciát, a trendeket és azt is, hogy nálunk hogyan fogynak a szobák, ez alapján alakulnak napról napra az árak. Nagyjából 90 eurótól indulnak az áraink egy átlagos, csendesebb napon, de népszerű időszakokban, például a Forma-1, illetve a Sziget fesztivál ideje alatt határ a csillagos ég. Bár csak nemrég nyitottunk, várakozáson felül alakultak a bevételeink. Már jövő júliusra is vannak csoportos foglalásaink.

Megéri egészen 18 éves korig kiterjeszteni a gyerekkedvezményt?

A Hilton számára prioritás, hogy gondoskodjon arról, hogy a családok felejthetetlen élményekkel gazdagodjanak, a Hampton by Hiltonnál sincsen máshogy. Ez brand standard, minden szállodánkban egészen 18 éves korig ingyen aludhatnak a szülőkkel egy szobában a gyerekek.

Lesznek különleges ajánlatok, programok a szállodában?

Negyedévenként más-más fiatal és középgenerációs kortárs magyar képzőművész munkáit bemutató kiállítássorozattal készülünk Horváth Lili művészeti tanácsadóval együttműködésben, valamint a Szépművészeti Múzeummal és a Nemzeti Galériával fennálló partnerségünk keretében. Az első tárlat megnyitását októberre tervezzük. Az időszaki kiállításokat bárki megtekintheti, aki betér a lobbynkba, de szeretnénk networking eseményeket is építeni köré, alkalmat teremtve a partnerekkel való találkozásra.

Különleges ajánlatként említeném a fröccsválasztékunkat, amit a bárban kínálunk a vendégeknek.  Külön fröccslapon ismertetjük meg őket ezzel az igazán magyar itallal. A bár szolgáltatásait külsős vendégek is igénybe vehetik, csakúgy, mint a mélygarázsunkat.