A leginspirálóbb hazai példákat díjazzák a VinCEAwards-on

Forrás: turizmus.com

 2015. február 19. 13:02

A VinCE Budapest Wine Show-n idén először rendezik meg a VinCEAwards díjátadót. A csúcsborok helyett ezúttal a szakmaiságot díjazzák; az előremutató példákat és a borvilágot intenzíven formáló eredményeket.

A jelöltek listáját 21 szakértő, köztük nemzetközi szaktekintélyek és a Bocuse d’Or Akadémia tagjai állították össze. A tíz kategória győzteseit a VinCE több száz szakmai partnerének szavazatai alapján, a március 6-i díjátadó gálán hirdetik ki.

A VinCE Budapest Wine Show három napos programjára több ezer érdeklődőt várnak a Corinthia Hotelbe. Közép-Európa legrangosabb borszakmai eseményére közel száz nemzetközi szakértő, számos Master of Wine, szakíró és borkereskedő is érkezik. A kiállítók, a 160 válogatott borászat így mind a nagyközönségnek, mind a Budapestre érkező nemzetközi véleményformálóknak bemutatkozhatnak.

 

„Ezzel a fórummal, a világ minden pontjáról érkező vendégek meghívásával mi is szeretnénk előremozdítani, tovább építeni Magyarország borainak pozitív nemzetközi megítélését.” – mondja Németh Ágnes, a rendezvény főszervezője.

A nevezéseket a gasztronómia és a borvilág elismert szakértői, egy 21 fős zsűri állította össze; nemzetközi borakadémikusok, borászok, szakírók, valamint a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagjai. A közreműködők között volt Darrel Joseph, a régió specialistája, Horkay András, az Országos Borszakértő Bizottság elnöke, Dr. Mészáros Gabriella, Káli Ildikó, a Magyar Sommelier Szövetségelső elnöke, Zilai Zoltán, Jásdi István és Kamocsay Ákos. A hazai gasztronómia meghatározó szereplői közül többek között Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke, Csapody Balázs, Zsiday Roy, Széll Tamás, Bíró Lajos és Molnár Attila vett részt a jelölésben.

 

A nevezések alapján most tíz kategóriában keresik a legjobbakat; aVinCEAwards díjra jelöltek között van több étterem, borhotel, kereskedés, borbár, borászat és társulás.A VinCE további díjait a bortesztjein legeredményesebb borászatés borkereskedést veheti majd át.

Kategóriák és jelöltek

  1. A legjobb borlap – Onyx, Kistücsök, Borkonyha
  2. A legjobb borhotel – Crocus Gere Bor Hotel &Resort, Bock Ermitage Hotel, Andrássy Rezidencia Wine&Spa
  3. A legjobb borvacsora – Biarritz étterem, Gusteau Kulináris Élményműhely, Kistücsök
  4. A legjobb borkereskedés – Bortársaság, Veritas, Radovin
  5. A legjobb borbeszerző – Rutka Zoltán (METRO), Vincze Árpád (CBA), Harcz Ádám (Lidl)
  6. A legjobb borbár – DropShop, DiVino Bazilika, Doblo
  7. A legjobb weboldal – St. Andrea Szőlőbirtok, Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet, Gál Tibor Pincészet
  8. A legjobb pincelátogatás – Szepsy Pince, Szent Donát Birtok, Dobogó Pincészet
  9. A legjobb bormarketing kampány – Kreinbacher Birtok, Nemzeti Borkiválóság Program, Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet

10.  A legaktívabb társulás – Balatoni Kör, Csopaki Kódex, Pannon Bormíves Céh

A jelöltekről és nevezésről bővebben ITT.

A VinCE Budapest Wine Show 150 kiállítója nemcsak a szakmabelieket, de a borrajongókat is várja. A három napos kóstolón az ötcsillagos környezethez méltó, a VinCE tesztjein korábban 4-5 csillagos eredménnyel szereplő pincészetek, valamint külföldi vendégkiállítók mutatják be boraikat. – Kiállítók és programok ITT.

A 22 előadáson és a VinCE Bár mini-kurzusain neves előadók készülnek egyedi borsorokkal. Az idei programban nagy hangsúlyt kaptak Franciaország legendás borvidékei, a biodinamikus- és organikus borkészítők, a világelső champagne-ok és pezsgők.

A legtávolábbi tájakról, Kaliforniából és Új-Zélandról is érkeznek szakértők és remek borok, míg a hazai kínálatból Tokaj borai és a Pannon Bormíves Céh legjobbjai szerepelnek az órarendben. A Carton Hungaricum válogatásában több, mint 20 pincészet tételeivel egy külön szekciót rendeznek be a kiállítótérben, folyamatos programokkal megtöltve a hétvégét.

vincebudapest.hu