A legjobb fine-dining étterem lett a Clarisse

Forrás: turizmus.com

 2022. november 03. 12:09

A BOTANIQ Turai Kastély Clarisse étterme idén elnyerte a „Magyarország legjobb fine-dining éttermének” járó díjat az International Dining Awards versenyén.

A BOTANIQ Turai Kastély szállodaként már számos versenyen remekelt – tavaly a „Magyarország legjobb 5 csillagos szállodája 2022” címet hozta el az International Travel Awards versenyről –, azonban nemcsak ezen szolgáltatásai, de gasztronómiai élményei is kimagaslóak.

Az International Dining Awards nemzetközi versenyén több mint 100 kategóriában mérettetik meg magukat az éttermek, amelyek közül, hasonlóan az International Travel Awards rendszeréhez, a közönség és a szakmai zsűri együttes döntése alapján kerül ki a győztes. Az kulináris versenyen való kimagasló eredmény egyet jelent a vendégek bizalmának elnyerésével, hűségük megtartásával és az étterem márkájának erősítésével.

A versenyen a Clarisse mind a szakmai zsűri, mind a közönségszavazatok alapján is a legjobbnak bizonyult kategóriájában.

A Clarisse gasztronómiai kínálatának alapját helyi és nemzetközi termelők friss termékei adják

Fotó: BDPST Group

A Budapesttől alig 50 kilométerre elhelyezkedő kastély és étterme egyedi vacsoraélményt kínál látogatóinak. Vacsoraestjein évszakonként változó menüsor és ételek kerülnek a tányérokra, amelyek a kastély környezetét és a lokális ízeket vonultatják fel.

Az étterem csapata a szezonálisan megújuló menüt a vendégek visszajelzéseit figyelembe véve változtatja, így kialakítva egy olyan ételsort, amely minden elvárásnak megfelel.

A tányérokon a vadhúsok mellett megjelenik a pisztráng, a kacsa, a desszertben pedig fellelhetők az idénygyümölcsök is, például a birsalma és a birskörte. Az ételek mellé kétféle borsor, egy koktélsor és egy alkoholmentes italsor is párosul.