A legjobb német haléttermek

Forrás: turizmus.com

 2015. július 13. 15:58

Ahhoz, hogy az egészséges halhúsból készült ételek fogyasztása növekedjen, jó haléttermekre is szükség van – vélik a németek. A legjobb németországi halas vendéglátóhelyek listáját ezúttal a Madame életmódmagazin német kiadása tette közzé.

Bár a németek jókora hosszúságú parti vizekkel rendelkeznek, a hal mint alapanyag az itteni séfek kreatív fantáziáját sokáig nem nagyon mozgatta meg. Ma már azonban más a helyzet.

A frankfurti Oceans a XIX. század tengeri fuvallatát lopja be a nagyvárosba. A régi épület a legújabb gasztronómiai irányzatoknak ad helyet a nagyváros egyik kedvelt és divatos kerületében.

A müncheni Italfischnek különösen a napi menüjét dicséri a magazin ételkritikusa. A pasztell színekben játszó design és az ételek is olaszos hatást tükröznek.

Fotó: Restaurant Poisson

A berlini Fischerhütte nem nagyon emlékeztet a klasszikus értelemben vett hüttékre, bár az épület régi, és a belső is a klasszikus-modern stílust követi.

A kölni Poisson nyitott látványkonyhájával az egyik legnépszerűbb hely a városban. Ázsiai stílusú halas salátája mellett híres kitűnő borválasztékáról.

A hamburgi Jellyfish a népszerű tévés séf, Nils Egtermeyer kreatív, divatos konyhájáról híres, ő többnyire egzotikus és mediterrán fűszerekkel – modern köntösben – tálalja a tenger gyümölcseit.

A stuttgarti Pier51 egy régi amerikai lokál stílusát idézi, a kellemes atmoszféra persze nem lenne elég, a homártól a lazacon át a tonhalig sokféle hagyományos fogást kóstolhat meg itt a vendég.