A legjobb vidéki éttermek Debrecenbe mennek

Forrás: turizmus.com

 2019. május 10. 14:38

Több mint 25 kiállító – köztük a Bocuse d'Or idei szakácsversenyén 12. helyen végzett Pohner Ádám séf – ételeivel is találkozhat a közönség június 14. és 16. között a debreceni Nagyerdőben, a 4. Debrecziner Gourmet Fesztiválon.

A rendezvény célja megmutatni, hol tartanak azok a szereplők, akik ma a vidéki Magyarországon a csúcsot képviselik: legyen szó akár fine dining éttermekről, bisztrókról és food truckokról vagy kiváló kistermelőkről.

Idén a Stílusos Vidéki Éttermiség és Debrecen legjobb éttermei mellett vendégkiállítóként budapesti sztáréttermek is bemutatkoznak, a következő éttermektől kóstolhatunk: Almavirág Étterem (Derecske), Anyukám Mondta (Encs), Arany Kaviár (Budapest), Gléda (Budapest), Gusto13 Bistro & Delicate (Veszprém), Gusteau Kulináris Élményműhely (Mád), Ikon Debrecen, Jankovich Kúria Étterem (Rácalmás), Kistücsök (Balatonszemes), A Leves (Miskolc), Macok (Eger), Maszek az utcabár (Debrecen), Pannónia Gasztrohajó (Budapest) és a Végállomás (Miskolc).

Ezenkívül a minőségi street-food, cukrászdák és környékbeli kistermelők kínálatából is válogathatnak majd a látogatók, igényes lounge és chill out zene mellett, de újdonságként élő koncertek is lesznek.

A debreceni páros kolbász sem hiányozhat a fesztivál kínálatából

Fotó: Debrecziner Gourmet Fesztivál

Papp László, Debrecen polgármestere a rendezvényt beharangozó sajótájékoztatón elmondta: céljuk, hogy a fesztivál idővel a régió legjelentősebb gasztronómiai eseménye legyen. A Debrecen Gasztronómiájáért Alapítvánnyal és a Debreceni Szakképzési Központtal közösen a város elindítja a Debrecziner Gourmet Akadémiát, amelynek kurzusain a fiatalok neves szakemberektől tanulhatják az igényes gasztronómia alapjait – írja az MTI.

Balogh Károly, a Debrecen Gasztronómiájáért Alapítvány kuratóriumi tagja arról beszélt, hogy a gasztronómia iránt érdeklődő fiatalok képzése kedvező fogadtatásra talált a szakma képviselőinek körében, ezt bizonyítja az is, hogy a fesztiválon bemutatkozó valamennyi étterem pénzzel is támogatja az akadémia elindítását.

Idén is átadják majd a tavaly hagyományteremtő szándékkal elindított Debrecziner Gourmet-díjat, amelyet a közönség szavazata alapján legjobbnak ítélt étterem kap meg.