A Magyar Bankholding összes tagbanki fiókjában kapható az MKB SZÉP Kártya

Forrás: turizmus.com

 2021. december 01. 10:06

A Magyar Bankholding teljes tagbanki fiókhálózatában, az MKB Bank függő ügynökeként ezentúl a Budapest Bank és a Takarékbank fiókjaiban is igényelhető az MKB Széchenyi Pihenőkártya.

A Magyar Bankholdinghoz tartozó pénzintézetek teljes hálózatában elérhetővé vált az MKB Széchenyi Pihenőkártya, így az MKB Bank mellett a Budapest Bank és a Takarékbank is biztosítja az ügyfelek számára a terméket. A bankcsoport tagbankjai közötti szinergiák kihasználásának köszönhetően – a videobanki számlanyitás lehetősége mellett – az eddigi 50 MKB-bankfiók helyett közel 900 helyszínen válik igényelhetővé az MKB SZÉP Kártya.

A változás az MKB SZÉP Kártyával már rendelkező ügyfelek, a kártyát elfogadó szolgáltatók, valamint az ilyen számlákra juttatást utaló munkáltatók számára semmilyen adminisztratív változással nem jár.

Az MKB SZÉP-kártyája már a Magyar Bankholding összes tagbanki fiókjában igényelhető

Fotó: MKB

Az MKB SZÉP Kártya indulása óta eltelt 10 év során az MKB Bank kiemelkedő eredményeket ért el, a szakemberek pedig arra számítanak, hogy a novemberben és december elején hagyományosan magas számlanyitási számok idén tovább nőhetnek. Ez nem csupán a számlanyitási helyek bővülésének, hanem a veszélyhelyzettel összefüggő speciális szabályoknak is köszönhető, amelyek az év végéig még vonzóbb munkáltatói juttatássá tehetik a SZÉP-kártyát.

A koronavírus világjárvány miatti veszélyhelyzettel összefüggésben a munkáltatóknak 2020. április 22. és 2021. december 31. között adott SZÉP-kártyás juttatás után szocho-t nem, csak szja-t kell fizetniük, így a befizetendő adó mértéke ebben az időszakban mindössze 15 százalékos. Emellett a SZÉP-kártyás juttatás 450 ezer forintos éves kerete 2020-ban és 2021-ben magasabb mértékben, 800 ezer forintban került megállapításra.További kedvezményt jelent, hogy 2022. szeptember 30-ig a SZÉP-kártya egyes alszámláin lévő összeg bármelyik másik alszámlánál meghatározott szolgáltatás kiegyenlítésére is felhasználható.

A Magyar Bankholding egységes termékértékesítésének kialakítását elősegítő lépés révén nemcsak a nagyvárosokban, hanem a kisebb településeken élők is könnyen nyithatnak MKB SZÉP Kártya-számlát.