A magyar egészségipar napja a Milánói Expón

Forrás: MTI

 2015. szeptember 15. 19:08

A Magyarországra irányuló külföldi befektetések ösztönzését, a magyar termékek és szolgáltatások exportképességének növelését szolgáló Egészségipari Konferenciát rendeztek a Milánói Expo magyar pavilonjában. A delegációt Ruszinkó Ádám vezette.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tájékoztatása szerint Marczinkó Zoltán kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár nyitóbeszédében kiemelte, ahhoz, hogy Magyarország turisztikailag továbbra is vonzó célpont legyen, elengedhetetlen a turisztikai szolgáltatások minőségi fejlődése.

A delegációt vezető Ruszinkó Ádám, turizmusért felelős helyettes államtitkár előadásában Magyarország egészségturisztikai adottságaira, a benne rejlő lehetőségekre hívta fel a résztvevők figyelmét. Jó gyakorlatként bemutatta a SZÉP-kártya-rendszer belföldi turizmusra, azon belül a gyógyturizmusra gyakorolt kedvező hatásait is.

A konferencia programjában  hangsúlyt kapott a magyarországi szolgáltatások és kutatás-fejlesztési-innovációs eredmények bemutatása mellett az olasz–magyar gazdasági kapcsolatok erősítése.

A világ egészségiparának forgalmát mintegy 5,5 milliárd dollárra becsülik. A világ egészségturizmusa már elérte a 100 milliárd dollárt, tendenciája évi 9-10 százalékos globális növekedést mutat – ismertette a szaktárca közleményében.