A Marriott fizet azoknak az alkalmazottainak, akik beoltatják magukat

Forrás: turizmus.com

 2021. március 09. 14:25

A Marriott International, a világ legnagyobb szállodalánca múlt héten bejelentette, hogy pénzügyi ösztönzést nyújt az Egyesült Államokban és Kanadában dolgozó alkalmazottainak a Covid-19 elleni oltáshoz.

Új oltástámogató programján keresztül a Marriott minden, az Egyesült Államokban és Kanadában található brandjének munkatársa négyórányi – félnapi – munkabért kap, amennyiben beoltatja magát a koronavírus ellen.

A szállodaipari vállalat széles portfóliójában 30 márka képviselteti magát, többek között a Ritz-Carlton, a JW Marriott, a Westin, a Sheraton, a Residence Inn, az Aloft, és a Moxy.

A Marriott sajtóközleményében azt írja, hogy munkatársaikat oktatóanyagokkal is ellátják a vakcinálás előnyeiről, a vezetőket pedig arra kérik, hogy kezeljék rugalmasan a munkabeosztásokat, hogy ezzel is növeljék az oltakozási kedvet. Ugyan az oltást erősen javasolják, de nem teszik kötelezővé a dolgozók számára.

David Rodriguez, a vállalat globális humánpolitikai igazgatója azt nyilatkozta: "az oltási programmal az a célunk, hogy elhárítsuk az vakcinálás előtt álló esetleges akadályokat, hogy munkatársaink nyugodtan előtérbe helyezhessék az egészségüket."

A Marriott-csoporthoz tartozó Renaissance Hotel Clevelandben. Az oltást nem teszik kötelezővé a dolgozók számára

Fotó: Tupungato/123RF.COM

A Marriott International szerint az oltás kulcsfontosságú intézkedés a Covid-19 terjedésének minimalizálása érdekében, a maszk viselése, a társadalmi távolságtartás, a fokozott tisztasági protokollok és higiéniai gyakorlatok mellett.

Rodriguez hozzátette, hogy "ha az oltások szélesebb körben elérhetővé válnak, az biztonságosabb környezetet teremt minden munkatárs számára, és úgy gondoljuk, hogy a fogyasztók bizalma jelentősen megnő majd az utazás iránt, ez pedig elősegíti a turisztikai szektor fellendülését."

A munkavállalók oltakozási kedvének pénzügyi ösztönzésével a Mariott csatlakozik néhány más ismert utazási és szabadidős márkához, amelyek szintén hasonló módszerrel próbálták munkatársaikat rávenni a vakcinálásra. Az amerikai Amtrak vasúti személyszállító cég a közelmúltban jelentette be, hogy mintegy húszezer dolgozójának kétórányi bérnek megfelelő összeget fizet a Covid-19 elleni oltásért, a McDonald's pedig akár négyórás fizetett szabadidőt is ad a dolgozóinak az oltásra.