A metaverzumban is megnyitott a madridi Hotel RIU Plaza España

Forrás: turizmus.com

 2022. július 03. 09:47

A mallorcai székhelyű RIU Hotels & Resorts egyik szállodája, a madridi Hotel Plaza España ezentúl nemcsak a valóságban, hanem a metaverzumban is megtalálható lesz.

A RIU Hotels & Resorts úttörő szeretne lenni a metaverzumban, és felfedezni mindent, amit a platform kínál, ezért úgy döntött, hogy emblematikus madridi szállodájával debütál a virtuális világban – írja közleményében a mallorcai székhelyű szállodavállalat.

A hotel Spanyolországból elsőként nyitotta meg kapuit a metaverzumban, ennek során a valóságot, valamint AltSpace digitális elemeket ötvöző, innovatív megoldásokat alkalmazott. A szállodacsoport meggyőződése, hogy a metaverzum egy ígéretes, nagy jövő előtt álló eszköz, amely a jövőben márkák és emberek digitális jelenlétének alapjául szolgál majd.

 

A felhasználók bejárhatják a szálloda számos helyiségét, közelről megtekinthetik a dekorációt és az egyes építészeti elemeket, felmehetnek a tetőteraszra, ahonnan Madridról készült valós képeket csodálhatnak meg, vagy átkelhetnek a több mint száz méter magasan található átjárón. Számos elemet „kézbe foghatnak”, kinyithatnak, sőt interakcióba kerülhetnek Michaellel, a recepcióssal is, aki a virtuális és a való világban egyaránt létezik.

A RIU a digitális marketingben nagy tapasztalattal bíró La Agencia Encubierta nevű ügynökséggel együtt fejlesztette a projektet.

A virtuális Riu Plaza España megtekintéséhez látogasson el a www.altvr.com oldalra, töltse le az alkalmazást, majd az NTM491 kóddal keresse meg a szállodát.