A Michelin a vidéki Magyarországon is díjazza a legjobb éttermeket

Forrás: turizmus.com

 2022. április 12. 13:33

A Michelin bejelentette, hogy az idei évtől nemcsak Budapesten, hanem egész Magyarországon keresi a legjobb éttermeket. Az országos Michelin Kalauz megjelenése az év második felére várható, és összegyűjti, illetve különböző kategóriák szerint díjazza a legjobb hazai vendéglátóhelyeket.

A magyar vendéglátás dinamikus fejlődése, a sikeres hazai és külföldi szereplések, a minőségi magyar alapanyagok mind hozzájárultak ahhoz, hogy a vidéki Magyarország is felkerült a gasztronómia világtérképére, ma már országszerte kiemelkedő kínálattal találkozhatunk. Ennek is köszönhető, hogy a Michelin mostantól nem csak budapesti, hanem vidéki éttermeket is értékel - közölte az MTÜ.

Hatalmas megtiszteltetés, hogy az idei évben már az egész országot lefedő kalauzt (National selection of Hungary) készít a Michelin. Hálásak vagyunk, hogy éttermeink, séfjeink részesei lehetnek ennek a kiemelt figyelemnek és megbecsülésnek – mondta a bejelentés kapcsán Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

Magyarország jelenleg 20 Michelin-kitüntetéssel (csillaggal vagy tányérral) rendelkezik, ami új vidéki felfedezettel vagy felfedezettekkel tovább bővülhet. A National selection of Hungary kiváló országimázs-építő lehetőség is, melynek köszönhetően még több gasztroturista érkezhet majd Magyarországra.