A modern utazó az internetről érkezik

Szerző: PR

 2013. december 13. 15:13

A turizmust és a szállodaipart is alapjaiban alakította át az internet fejlődése és a digitalizáció terjedése. Ma már a legtöbb modern utazó egy laptop segítségével vagy egy telefonnal a kezében foglal és sok ezer lehetőség közül választ.

Ebben a digitális versenyben szinte mindegy, hogy luxus hotelről, vagy vidéki panzióról van szó, az üzleti siker elképzelhetetlen az informatika tudatos, hatékony használata nélkül. Természetesen mindez nem csak azt jelenti, hogy jelen vagyunk az interneten, a keresőoldalakon, ahol a szolgáltatásaink jól láthatóak, azaz hatékonyan használjuk az online marketing eszközöket.

A szállodai szolgáltatások, a működés, a működtetés szerves része lett az informatika. A legtöbb korszerű szálloda már felismerte, hogy a szolgáltatás minősége meghatározó szempont a vendégek kiszolgálásában, ahogy a tisztaság, vagy a személyzet figyelmessége is az. Nincs ez másképp a sárvári Spirit Hotelnél sem, melyet a befolyásos Gault&Millau kalauz értékelése alapján 2014-ben a legjobb magyar wellness hotelnek választottak.

A Spirit Hotel 2008 márciusában nyitotta meg kapuit. Az ötcsillagos luxusszálloda 271 elegáns, egyedileg berendezett szobával, illetve lakosztállyal várja vendégeit. A komplexumhoz hatalmas terekkel rendelkező, 10.000 négyzetméter alapterületű wellness- és fürdőrészleg tartozik 22 medencével. A két forrásból nyert természetes gyógyvize mellett minden igényt kielégít a szálloda legmodernebb eszközökkel felszerelt gyógyászati és medical spa központja is. De a Spirit nemcsak a szolgáltatások színvonalában, hanem az infokommunikációs eszközök hatékony alkalmazásában is lépést tart a világgal.

A vendégek elégedettségéhez ma már az is hozzátartozik, hogy mindig elérhető az internet és a WiFi, biztonságos és nagy kapacitású az adatátvitel vagy éppen kifogástalanul működik a telefon. Van PC, nyomtató és nem kell várakozni a recepción sem, mert a szobafoglalási rendszer is korszerű. A Spirit Hotel már megnyitása óta a legkorszerűbb telekommunikációs megoldásokat használja, és folyamatos fejlesztéseket hajt végre ezen a területen is. A szolgáltatások és a környezet európai szinten is kiemelkedő színvonala mellett a személyzet kifogástalan hozzáállását is megtapasztalhatják az ötcsillagos sárvári luxushotel vendégei. Ennek a professzionális hozzáállásnak a fenntartásához, a munkatársak támogatásához elengedhetetlen a korszerű informatikai infrastruktúra.

„A szálloda üzemeltetéséhez kapcsolódó háttérszolgáltatások is folyamatosan fejlődnek. Ha logisztikai feladatként tekintünk egy szálloda üzemeltetésére, akkor döntően az informatikai rendszertől függ, hogy mennyire takarékos és hatékony mindez. Egy modern szálloda nem maradhat le a legújabb és legmegbízhatóbb megoldások alkalmazásában a vendégek kényelme, valamint a dolgozók munkájának megkönnyítése érdekében” – mondta el Kisely Norbert, a sárvári Spirit Hotel IT Managere. „Ebben a fejlődési folyamatban pedig megkerülhetetlen az információtechnológia, ezért is nagyon fontos, hogy megbízható szolgáltatót válasszunk ezen a téren. Mióta megnyitottunk, az Invitellel dolgozunk, és nagyon elégedettek vagyunk a vállalat munkájával. Fontos, hogy jó partnerre leltünk a telekommunikáció terén, hiszen üzleti sikereinkben számunkra is kulcskérdés ez a terület” – tette hozzá. (X)