A munkaerőhiány miatt a vezérigazgató ugrott be ágyazni egy floridai hotelbe

Forrás: turizmus.com

 2022. január 03. 15:49

Egy orlandói székhelyű szállodavállalat vezérigazgatója több száz kilométert utazott azért, hogy a cég egyik munkaerőhiánnyal küzdő hoteljében segítsen szobát takarítani és ágyazni.

A koronavírus-járvány alatti kényszerű üzemszünetek és bezárások idején az éttermek és szállodák szakképzett személyzetének egy része elhagyta a szakmát, és az újranyitás után sem tért vissza a vendéglátóiparba. Az égető munkaerőhiány miatt a vezetők egyre nagyobb problémákkal szembesülnek, de vannak, akik nem ijednek meg a kihívásoktól.

Így van ezzel Jan Guatam is, az orlandói székhelyű szállodavállalat, az Interessant Hotels & Resort Management elnök-vezérigazgatója. Guatam a The Palm Beach Postnak elmondta, hogy éppen egy megbeszélésre tartott Orlandóból Fort Lauderdale-be, amikor egyik floridai házuk menedzsere segítséget kért tőle a munkaerőhiány miatt.

hotel_agyazas

A vezérigazgató épp egy megbeszélésre tartott, amikor floridai házuk menedzsere segítséget kért tőle a munkaerőhiány miatt, így beugrott ágyazni

Fotó: 123rf.com

A szállodaigazgató megállt hát a Boynton Beach-i Holiday Inn Expressnél is – amelyet a cége kezel –, hogy segítsen a takarításban, illetve bevetni az ágyakat és támogatást nyújtson az igazgatónak. Orlando és Boynton Beach körülbelül két óra 30 perces autóútra van egymástól, így több száz kilométert utazott. "Bevetettem az ágyakat" – mondta Guatam. – "Az ottani menedzserünknek segítségre volt szüksége, és ha én nem megyek, mi történik?"

A Palm Beach Post beszámolója szerint Guatam azt mondta, hogy egyik legfontosabb vezetői feladata a cégének tulajdonában lévő 24 hotelben, valamint az általuk kezelt további 75 házban is, hogy megadja az összes szükséges segítséget a szállodaigazgatóknak és az alkalmazottaknak, legyen az akár ágyazás is.

"A hoteleinkben megszálló emberek 100%-os szolgáltatást követelnek, ezért fizetnek” – mondta. – A szobáknak tisztáknak kell lenniük. Készen kell állniuk a vendégek fogadására."

A Business Insider szerint a munkaerőhiány 2022 után is fennmaradhat, és tartós probléma is válhat belőle. Az amerikai kereskedelmi kamara által 2021 novemberében végzett tanulmány szerint a világjárvány alatt rengetegen hagyták ott a munkahelyüket, és nem tértek vissza a szakmába.

Erről tanúskodik egy másik szakmabeli tapasztalata is: egy San Francisco-i pizzalánc társalapítója ugyanis hiába keresett menedzserasszisztenst megemelt, 70000 dolláros (22,7 millió forint) éves fizetésért, egyetlen jelentkezője sem volt az álláshirdetésre.