A New York Caféban filmezett Anthony Bourdain

Forrás: turizmus.com

 2015. január 13. 21:23

Az amerikai tévés személyiség Magyarországról készít filmet, így végigjárja azokat a helyeket, amelyek hazánk jellegzetességeit, sajátosságait mutatják be. A New York Kávéházban nem csak forgatott, de kóstolt is az amerikai tévés szakács.

Anthony Bourdain két munkanapot töltött a New York Kávéházban, az első napon 9, a másik napon 5 órát dolgozott kollégáival a patinás épület falai között. Nem csak a különleges kialakítású létesítmény részletei kötötték le a stáb figyelmét, több órát töltöttek a konyhában is Wolf András séf társaságában, hogy minél szebb és izgalmasabb felvételeket készíthessenek a gasztronómiai remekművekről.

Pihenésképpen pedig rendelt magának egy négyfogásos menüt, így megkóstolta a libamájpástétomot zöldhagymával és lilahagyma lekvárral, a bárány ragulevest tárkonnyal, a csülökpörköltet bulgurral, valamint a fogasfilét petrezselyempürével, mézes paszternákkal és édeskömény salátával, amelyeket hazai borokkal kísért.

A Magyarországról készült film nagyjából fél év múlva kerül a CNN műsorára.

 

Anthony Bourdain amerikai szakács és televíziós személyiség, a Nem séfnek való vidék (Parts Unknown) műsorvezetője.  A CNN-en futó, utazással és ételekkel foglalkozó műsort a világ számos országában felvették már, de Európán belül eddig csak Spanyolországban, Szicíliában, Koppenhágában, illetve Oroszországban dolgoztak. Egészen mostanáig Közép-és Kelet-Európában nem készítettek egyetlen epizódot sem.