A Nordotelt is pénzzé teszi a TUI

Forrás: turizmus.com

 2021. október 12. 14:26

A TUI cégcsoport eladja az eddig 100 százalékban a tulajdonában lévő Nordotelt a Grupotel közös vállalkozásnak, amelyben 50-50 százalékban részesedik a spanyol Ramis családdal.

A tranzakció révén további pénz folyik be a TUI kasszájába, ami az adósságok törlesztését szolgálja majd – írja a Reise vor 9.

A Nordotel többségében kanári-szigeteki szállodákat és apartmanházakat üzemeltet, de találhatók létesítményei Mallorcán, Ibizán, Korzikán és Algarve-ban is. A létesítmények közé tartoznak például a TUI Blue Tres Vidas Gran Canarián és a Magic Life Club Fuerteventurán.

A TUI Blue Orquídea Gran Canarián

Fotó: Nordotel.com

A Grupotelhez 11 létesítmény, összesen 5800 ágy kerül át, ezeket a jövőben a közös vállalat üzemelteti. A TUI kínálatában továbbra is megmarad az összes szálláshely, amelyet a cégcsoport tájékoztatása szerint főleg a skandináv piacon értékesítenek. A Grupotelnek a tranzakció után 46 szálláshelye lesz összesen 19 500 ággyal.

A TUI a Hapag-Lloyd Cruises-szal is végrehajtott egy hasonló tranzakciót – emlékeztet a lap. A cégcsoport 2020 elején eladta a luxus hajótársaságot a TUI Cruises közös vállalatnak, amelyet a Royal Caribbeannal közösen üzemeltetnek. A Hapag-Lloyd értékét akkoriban 1,2 milliárd euróra becsülték. Az ügylettel 700 milliárd euró készpénz landolt a TUI-kasszában.

A jelenlegi tranzakció értékével kapcsolatban titoktartásról állapodott meg a két fél.