A Párisi Udvar nyerte a XXII. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat első díját

Forrás: turizmus.com

 2020. december 03. 19:36

A Párisi Udvar Hotel Budapest épületének rekonstrukciója nemcsak az abszolút első díjat nyerte el, hanem az Örökségvédelem és a Szálloda kategóriákban is első helyen végzett. A szálloda ezzel elnyerte a jogot, hogy a verseny nemzetközi fordulóján is részt vegyen.

A Mellow Mood Hotels cégcsoport által üzemeltetett Párisi Udvar Hotel Budapest az amerikai Hyatt szállodalánc The Unbound Collection by Hyatt márkájának tagja. Az épület 2019 májusában nyitotta meg a kapuit újra, miután több évtizeden keresztül üresen állt.

A két tulajdonos – Sameer Hamdan és Awad Zuhair – egyedülálló luxusszállodát álmodott meg. A tervezést az Archikon stúdió végezte, a kivitelező Market Építő Zrt. pedig négy és fél éven át dolgozott a felújításon. A restaurátorok összesen 85 000 órán keresztül munkálkodtak Európa egyik legnagyobb kerámia burkolatú épületén.

Négy és fél évig tartott a Párisi Udvar felújítása

Fotó: Mellow Mood Hotels

A Párisi Udvar összesen 41 pályázat közül került ki győztesként, ezzel jogot szerzett arra, hogy a nemzetközi FIABCI World Prix d’Excellence pályázaton is részt vegyen.