A Rational megoldja a tejes edények problémáját

Forrás: turizmus.com

 2019. július 24. 15:00

Amikor pörög a konyha, minden pillanat számít, és a dolgoknak a lehető leggyorsabban kell végbe menniük. Nem kivétel a mosogatás sem. Ugyanazon edényben egyazon szerviz alatt több étel is készülhet, és a séf életét jelentősen megkönnyíti, ha a tisztítással a lehető legkevesebb idő megy el.

Vegyük például a tejes ételeket. A vendégek szeretik őket, különösen a kicsik, a konyhai személyzet azonban nem foglalja imába a nevüket. Először is fontos, hogy semmi ne legyen az edényre égve vagy ráragadva, a tényleges mosogatás csak ezután kezdődhet el.

Itt jönnek a képbe az olyan multifunkcionális konyhai készülékek, mint a Rational VarioCookingCenter.

„Hogy megértsük a technológia lényegét, érdemes egy kicsit a készülék mélyére nézni. A szabadalmaztatott VarioBoost fűtőrendszer villámgyorsan az edény belsejébe vezeti a hőt, és egyenletesen oszlatja el azt az ételen is. A beépített intelligenciának köszönhetően a rendszer a megfelelő időben szünteti meg a melegítést, így megakadályozza, hogy bármi az edényre ragadjon vagy ráégjen, így az eleve tisztább marad főzés közben. Közben a víz- és vegyszermennyiség, ami ehhez szükséges, kb. tizenötöd annyi, mint a hagyományos készülékek esetében” – mondja Adrien Masson operatív termékmanagement vezető.

A tejes edények mosogatása nem egyszerű

Fotó: Rational AG

Adrien Masson egy életből vett példán keresztül mutatja be a készüléket. „Vegyük például a rizspudingot. A VarioCookingCenter 311-ben egyszerre 120 liter rizspudingot lehet megfőzni felügyelet nélkül. Amikor eljön a tisztítás ideje, 10 liter vízre, 10 ml vegyszerre és négy munkapercre van szükség.”

Mindezzel egyébként nemcsak energiát és időt lehet spórolni, de az is nagy előny, hogy a Vario Cooking Center a beépített vízelvezetőnek köszönhetően azonnal a lefolyóba vezeti a mosogatóvizet, így a konyha is sokkal tisztább marad.A Rational Ázsia Centerben található központjában mindez megtekinthető élőben is. (X)