A rekordok évét hozta el Pécs turizmusának 2022

Forrás: turizmus.com

 2023. február 21. 12:54

Tavaly várakozáson felül teljesített Pécs és a Pécs-Villány turisztikai térség. Nemcsak az elmúlt év adatait sikerült jelentősen felülmúlni, hanem minden eddigi rekordot megdöntött a vendégéjszakák száma is a városban.

A januárban átadott Palatinus Boutique Hotelben találkoztak Pécs és a térség (Harkány, Siklós, Pécsvárad) meghatározó turisztikai szakemberei a pécsi önkormányzat turizmusfejlesztési osztálya által szervezett első negyedévi kerekasztal-beszélgetésen – számol be róla a pecsma.hu.

A szakmai találkozón Kincses Márk, az önkormányzat turizmusfejlesztési osztályának vezetője kiemelte, hogy a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai alapján 360.000 felett zárt a vendégéjszakák száma Pécsen, amely jó alapot képez az idei évhez.

A szakember elmondta, hogy 2023-ban több új, illetve megújult attrakcióval gazdagodik a város turisztikai kínálata. Többek között elindul a Misina-tető fejlesztése, megnyílik a megújult Cella Septichora világörökségi látogatóközpont, valamint a Széchenyi tér északi oldalán álló Régészeti Múzeum, amely egyúttal a Janus Pannonius Múzeum új látogatóközpontja is lesz.

Pécs egyik ékköve és jelképe a négytornyú püspöki székesegyház, a tornyok közt a háttérben a szintén jelképnek számító Dzsámi kupolája látható

Fotó: 123rf.com

Továbbá egész évben vonzó rendezvények segítik majd a turisták és pécsiek tartalmas kikapcsolódását, újdonság lesz például a LOKART fesztivál júniusban.

Kincses Márk előadását követően a résztvevők értékelték az elmúlt időszakot, és osztották meg egymással az idei évre vonatkozó elképzeléseiket, terveiket. Mint kiderült, az elmúlt időszak szinte mindenhol az újratervezés jegyében telt, ennek ellenére a turisztikai szakemberek eredményesnek és előremutatónak értékelték a 2022-es évet.

A szektor meghatározó szereplői innovatív ötletekkel, új lendülettel fogtak neki a 2023-as év feladatainak, a találkozó keretében kapcsolódási pontokat, együttműködési lehetőségeket is felvázoltak.

Ilyen például a Zsolnay Örökségkezelő szervezésében március első felében megrendezendő, kifejezetten recepciósok számára szóló nyílt napok, vagy a Mecsekerdő új attrakciója, a márciusban nyíló Mecsek Discovery Center.