A rendezvényipar rendületlenül menetel előre

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 18. 17:01

A legfrissebb Tourism Events Market Report szerint a rendezvényipar 2022-ben 1,6 billió dollár bevételt generált. A következő években a növekvő számú üzleti és sporteseménynek, koncertnek köszönhetően folyamatos növekedés várható globálisan, és 2032-re az ágazat árbevétele a 2,5 billiárd dollárt.

A turisztikai rendezvényipar átlagos éves növekedési üteme 2023 és 2032 között 4,6% lesz. A rendezvényipar további növekedését ugyanakkor a magas belépési költségek és az iparág széttagoltsága korlátozza az elemzés szerint. Azt is írják, hogy a legújabb technológiák megjelenése jelentősen átalakította az iparágat - írja a yahoo.finance.com.

A rendezvényipar növekedésre számíthat a következő tíz év során egy globális elemzés szerint

Fotó: 123rf.com

A különböző rendezvénytípusok közül a kiállítások és konferenciák álltak 2022-ben az első helyen, majdnem minden harmadik esemény ebbe a kategóriába tartozott, és az előrejelzések szerint a következő közel tíz év során is ez lesz a legnépszerűbb rendezvénytípus.

A leggyorsabban növekvő szegmense a rendezvényiparnak a sport, ezen a téren az éves várható átlagos növekedési ütem eléri a 7,1%-ot a következő időszakban.

Azt is érdemes tudni ugyanakkor, hogy a rendezvénypiacon messze a virtuálisan közvetített események állnak az első helyen, a bevételeket tekintve a globális eseményturizmus háromötöde erről a csatornáról származik.

Az előrejelzések szerint ez nem fog változni tíz év múlva sem, bár a fizikai részvétellel megvalósuló rendezvények aránya gyorsabb arányban növekszik majd.

Ami a rendezvények globális megoszlását illeti: miközben a globális piacon a bevételek kétötöde Észak-Amerikához kötődik, erősen jön fel Ázsia és a Csendes-óceán térsége, ahol folyamatosan nő a középosztály lélekszáma és szabadon elkölthető jövedelmének nagysága.