A Revolut szuperalkalmazása veszélyeztetheti a vezető utazási márkák jövőbeli nyereségességét

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 04. 17:21

A Revolut digitális banki és fizetési platform július végén elindította legújabb szuperalkalmazását, a Revolut Stayst, mely több utazással kapcsolatos szolgáltatást kínál egy helyen. A GlobalData szerint az alkalmazással veszélyeztethetik a vezető utazási márkák jövőbeli nyereségességét.

A Revolut a koronavírus járvány alatt sem tétlenkedett: kifejlesztette a Revolut Stays alkalmazást, melyet idén júliusban indítottak el élesben. Az új szuperalkalmazás az első olyan terméke a vállalatnak, amely a pénzügyi szektoron kívül kínál szolgáltatásokat: a felhasználók mostantól a Revoluton keresztül foglalhatnak szállodákat és egyéb szálláshelyeket.

A lépés sokak szerint kihívást jelent majd, sőt veszélyezteti az olyan utazási iparági óriások nyereségességét, mint a Booking Holdings, az Expedia és a TripAdvisor.

Az ügyfelek ráadásul akár 10%-os készpénz-visszatérítést is kaphatnak a Revoluton keresztül végzett foglalások után – közölte a cég.

"Ahogy a világ kezd óvatosan kinyílni, tudjuk, hogy mindenki kétségbeesetten szeretne útra kelni, amint lehetősége nyílik rá" – mondta Marsel Nikaj, a Revolut megtakarításokért és életmódért felelős vezetője. Hozzátette: "Azért hoztuk létre a Stayst, hogy az emberek könnyedén megtalálják és lefoglalhassák a tökéletes szállást a számukra ideális úti célon."

A GlobalData, a világ vezető adatelemző vállalata szerint az új szuperalkalmazás veszélyeztetheti a vezető utazási márkák jövedelmezőségét Európa- és USA-szerte. A cég úgy véli, a Revolut megelőzte a vezető márkákat az ügyfél és a szállás közti közvetlen foglalási megoldások felé vezető úton, ami pont kapóra jött az inkább online ajánlatokat kereső, az utazásra kiéhezett ügyfeleknek – írja a GlobalData sajtóközleménye.

revolut_stays

A Revolut legújabb szuperalkalmazása több utazással kapcsolatos szolgáltatást kínál egy helyen

Fotó: Revolut

Johanna Bonhill-Smith, a GlobalData utazási és turisztikai elemzője megjegyezte: "A Revolut alkalmazása lehetővé teszi az utazók számára, hogy a panzióktól a luxusházakig mindenféle szállást lefoglaljanak, valamint végponti fizetési megoldásokat és díjmentes valutaváltást is kínál. Az online utazási piacot olyan nagy iparági márkák uralják, mint a Booking Holdings, az Expedia Group és a TripAdvisor. A Booking Holdings egy ideje már dolgozik a végponttól végpontig tartó foglalási megoldásán,  de ez még nem valósult meg. A Revolut talán pont a megfelelő időben ragadta meg ezt a piaci lehetőséget."

Az alkalmazás sikerét valószínűleg több tényező is segíti majd, a legfontosabb közülük azonban az utazások iránt jelenleg tapasztalható nagy kereslet. A GlobalData felmérése szerint 2021-ben a belföldi utazások iránt a legnagyobb a kereslet (43%). Ugyanakkor a más kontinensre (37%) és ugyanazon kontinens más országaiba (29%) történő utazásokra is magas az igény.Ugyan az utazási korlátozások 2021-ben is veszélyeztetik a nemzetközi utazások fellendülését, a belföldi piac továbbra is virágozni fog. Mivel az alkalmazás minden piaci bázist lefed, ez valószínűleg nem fogja zavarni a Revolut népszerűségét.

Bonhill-Smith folytatja: "A Revolut már most is széles ügyfélkörrel rendelkezik. Jelenleg 16 millió globális felhasználója van, és a legutóbbi finanszírozási körben 33 milliárd dollárra értékelték, ami jól mutatja a piacon belüli versenyképességét."

A GlobalData felmérése szerint a válaszadók 47%-a számára jelenleg az ár-érték arány játssza a legnagyobb szerepet a szállás foglalása során. Ezért a 10%-os készpénz-visszatérítési lehetőség is vonzóbbá teheti a Revoluton keresztül történő foglalást.

Bonhill-Smith hozzátette: "A világjárvány során a fogyasztók egyre több időt töltöttek az interneten. A GlobalData 2021. második negyedévi fogyasztói felméréséből kiderült, hogy a válaszadók 35%-a több időt tölt az interneten, mint a világjárványt megelőzően, 12% pedig az elmúlt három hónapban kezdett többet internetezni. Ez azt jelenti, hogy a fogyasztók magabiztosabbak az online tranzakciók lebonyolításában is, és hajlamosabbak lehetnek egy olyan szervert használni, amely végponttól végpontig tartó megoldásokat ígér a foglalási folyamatban."

A Revolut 2015-ben kezdte meg működését, akkor még mint egy kizárólag digitális banki és fizetési platform, amely lehetővé teszi a külföldi pénzügyi tranzakciókat anélkül, hogy magas valutaváltási díjakat kellene fizetni. A vállalat azóta kibővítette kínálatát, és új funkciókat vezetett be, többek között a részvények és kriptopénzek kereskedelmére.