A Roxette is a szállodaiparban utazik

Szerző: Elek Lenke

Forrás: turizmus.com

 2015. május 26. 17:18

A svéd Roxette együttes frontembere, Per Gessle – az ABBA tagokhoz hasonlóan – a szállodaiparba ruházott be.

A svéd Roxette együttes – amely szinte hozzátartozik a magyarországi rendszerváltás történetéhez, hiszen a Hallgass a szívedre című slágerük volt akkor az egyik legnépszerűbb kampánydal – a közelmúltban lépett fel ismét Magyarországon. Frontembere, Per Gessle nemcsak híres zenész, hanem ügyes üzletember is, a Halmstad melletti Hotel Tylösand egyik tulajdonosa. Tylösand egy patinás svéd tengerparti fürdőváros, hét kilométeres homokos partszakasszal.

 

Már 1906-ban is működött ezen a helyen szálloda, annak idején francia mintára építették, romantikus stílusban. Ma 230 szobája, komoly spa-részlege és egy 750 embert befogadó, tengerre néző kongresszusi terme van, ahol koncerteket is szoktak tartani.

Az épületben található egy nagyobb művészeti galéria is, a Tres Hombres Art. Ezt már a 80-as évek végén alapította Per Gessle Lars Nordinnal együtt. Főleg fotográfiákra specializálták magukat, de találhatók itt festmények, szobrok és grafikai alkotások is. A 400 mű egy részét meg is lehet vásárolni. Minden nyáron rendeznek tekintélyes, nemzetközi fotókiállítást is.