A RIU Hotels növelte részesedését a TUI-ban

Forrás: turizmus.com

 2019. február 20. 12:20

Az egymillió százezer részvény megvásárlása több mint 10 millió eurós befektetést jelent.

A RIU Hotels & Resorts szállodalánc ezzel 3,38% -ról 3,56% -ra növelte részesedését a globális turisztikai csoportban - olvasható az eturbonews.com turisztikai szakportálon. Luis Riu, a RIU Hotels & Resorts vezérigazgatója azt mondta, hogy a részvényvásárlás egy újabb lépés a két vállalat közötti történelmi együttműködésben, és bizonyíték arra, hogy a család negyedik generációja is elkötelezett a közös üzleti tevékenység iránt.

A TUI és a RIU közötti kapcsolat már fél évszázados. 1977-ben alapították a Riu Hotels SA-t, amely egy hotelfejlesztő cég, és ebben 49% volt a TUI részesedés, 51% pedig a Riu családé. Az együttműködés 1993-ban folytatódott, amikor létrehozták a RIUSA II SA-t. Ez szállodaüzemeltetéssel foglalkozik, és fele-fele arányban részesedik belőle a TUI és a RIU. A RIU 2004 óta a TUI AG részvényese.

RIU szálloda Marokkóban

Fotó: riu.com

A RIU Hotels & Resorts  egy spanyol szállodalánc, melyet a Riu család alapított egy kis utazási irodaként 1953-ban. A cég üzleti tevékenysége az üdülési szállodai szektorra összpontosít, és létesítményeinek több mint 70% -a all-inclusive szolgáltatást nyújt.

Első városi szállodáját 2010-ben nyitotta meg, a Riu Plazát. A RIU Hotels & Resorts 105 szállodája 19 országban található meg, a vállalat több mint 27 ezer embert foglalkoztat. 2014-ben a szállodalánc összesen 4 millió vendéget fogadott.