A SIX Payment Services technológiai tapasztalatán alapul az első érintésmentes (contactless) svájci készpénzkártya

Forrás: turizmus.com

 2015. január 09. 12:22

A Hypothekarbank Lenzburg 2014 kora decembere óta bocsát ki érintésmentes (contactless) készpénzkártyákat Svájcban. A bank know-howja az Európai bankok vezető technológiai partnerétől, a SIX Payment Services-től származik.

Az aargau-i regionális bankkal közösen dobta piacra Svájc első érintésmentes (contactless) készpénzkártyáját a SIX Payment Services. V PAY kártyák már 2014 éveleje óta elérhetők a svájci piacon az UBS és a Raiffeisen jóvoltából. A Hypothekarbank Lenzburg a SIX-szel karöltve most viszont valódi innovációt hozott a kártyapiacra: a bank teljes portfolióját, azaz 22 ezer kártyát cseréltek le az új, dupla-interfésszel ellátott V PAY kártyákra, amelyek így hagyományos és érintésmentes fizetésre is képesek.

Az értintésmentes fizetés egyre inkább elterjedt világszerte és Svájcban is gyors elterjedése várható, mivel mind a kereskedő, mind a vásárló számára  egyszerűbb, gyorsabb és kényelmesebb fizetést tesz lehetővé. Tovább, a V PAY kártyák nagybiztonságú megoldást is jelentenek,

A SIX a Hypothekarbank Lenzing partnereként egy összetett csomaggal támogatja a bankot, amely magába foglal tanácsadási szolgáltatást a nagybiztonságú chipekre vonatkozóan, a VISA kártyasámára és a perszonalizációra kiterjedő koordinációt, továbbá természetesen a teljes kibocsátási  folyamatra kiterjedő szolgáltatást is. Mint a svájci bankok technológiai partnere, a SIX az új, innovative megoldások úttörője.

“Kis méretűnk ellenére, mindenképp az ágazat legelsői között szeretnénk lenni, és a SIX-szel való partnerség éppen ezt teszi lehetővé” – mondta el Marianne Wildi, a HL vezérigazgatója. “Az implementáció nem jelentett nehézséget bankunknak, mivel a rendszerünkben nem történt nagy változás, a SIX pedig hibátlanul koordinálta a folyamatot” – tette hozzá az igazgató.

Vezető kártyaelfogadóként, a SIX az első számú kapcsolat, ha a V PAY kártyák elfogadásáról van szó.