A sorozatgyilkosok szállodájának sztárja: Báthory Erzsébet

Forrás: turizmus.com

 2019. május 27. 10:48

A coloradói Black Monarch Hotel kísértethotelként akar kilépni a helyi névtelen fogadók sorából. Hogy a borzongást még tovább fokozzák, a felújított szobákat sorozatgyilkosokról nevezték el.

A Black Monarch Hotel az aranyláz idején, 1859-ben épült. Ahogy az annak idején szokás volt, az elegánsabb fogadót kaszinó és kocsma egészítette ki. A szálloda arról lett híres, vagy inkább hírhedt, hogy az egyik vendég, akit itt lelőttek, állítólag itt kísért.

Az évek során a vendégek megmagyarázhatatlan eseményekről számoltak be, nevetést hallottak a szobákból akkor is, ha nem volt ott senki. A tulajdonváltást követően az új tulajdonos úgy döntött, rájátszik a szóbeszédre, és mint kísértethotel lép ki a helyi névtelen fogadók sorából – számol be az expressen.se.

A felújított szobákat ráadásul sorozatgyilkosokról nevezték el. Magyar vonatkozása is van a történetnek, hiszen az egyik szoba névadója az 1560-ban született Elizabeth „Blood Countess” Bathory, azaz Báthory Erzsébet, a vérgrófnő akit a cikk szerint a világ leghíresebb női sorozatgyilkosának tartanak,  és akinek állítólag 612 fiatal nő halála szárad a lelkén. A gyönyörű grófnő úgy vélte, hogy fiatalságát úgy tudja megőrizni, ha fiatal szüzek vérében fürdik. A 612 áldozat természetesen legenda, nem találtak bizonyítékot arra, hogy ez valóban így történt volna.

A berendezéssel is hátborzongató hangulatot akarnak elérni

Fotó:  blackmonarchhotel.com

Henry Howard Holmes, Amerika első sorozatgyilkosa szintén képviselteti magát egy szobával a szállodában. Holmest kilenc ember meggyilkolása miatt ítélték halálra néhány nappal 35. születésnapja előtt. Ő maga azt állította, hogy 200 embert ölt meg.

A hátborzongató sztorik megerősítésére a szállodát viktoriánus gótikus stílusban újították fel. Hátborzongató festmények, kitömött állatok és furcsa, rejtélyes csecsebecsék kapnak helyet a közös helyiségekben. Ezzel is az a céljuk, hogy felejthetetlen élményt nyújtsanak a vendégeknek, akiknek lesz majd otthon mit mesélni a nyaralásukról.

Az új tulajdonos mindezt sajátos, kissé morbid előadásokkal egészíti ki, az élő zene mellett régies stílusú burleszket és cirkuszi produkciókat is élvezhet a közönség.

Kapcsolódó cikkek