A sport és a bor összehoz - májusban ismét Nemzeti Bormaraton

Forrás: turizmus.com

 2015. március 26. 16:35

A tavalyi nagy sikeren felbuzdulva, idén még több település jelentkezett a május 23-án induló Nemzeti Bor Maratonra, amely az év egyik legnagyobb országos közösségi rendezvénye.

A sport és a bor összehoz – hangzott el többször a csütörtöki sajtótájékoztatón. Az év egyik legnagyobb országos közösségi rendezvényévé nőtte ki magát a Nemzeti Bor Maraton, amely ma már nemcsak a futásról és a borról szól, hanem a projektben résztvevő 22 borvidék és 102 rajt-cél település bemutatkozásáról, és a helyi termékek népszerűsítéséről.

A cél egy olyan, Európában egyedülálló, önmagában is kiemelt turisztikai vonzerőt jelentő programsorozat létrehozása, amely a magyar sport és a magyar borászat tradícióira alapozva új közösségi élményműfajt teremt. A támogatók között van idén már a Magyar Turizmus Zrt. is.

Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, valamint minisztériumok, céges szponzorok és szakmai partnerek egész sora állt a rendezvény mellé. Hozzájuk csatlakoztak a hazai leghíresebb borászok: Tiffán Ede és Koch Csaba a Nemzeti Bor Maraton nagykövetei; Bock József, Gere Attila és Sike Tamás a rendezvény védnökei - tudtuk meg Balla Attila programigazgatótól.

Ha számokban szeretnénk kifejezni, akkor a 11 nap alatt 2573 kilométert tesznek meg a    futók, kisebb-nagyobb távokon, majdnem 400 településen „átfutva".

A Bor Maratonhoz időközben több boros szakmai verseny is csatlakozott, előtérbe helyezve a minőségi borok kiválogatását és népszerűsítését. Az érintett településeken pedig a maraton napjai afféle helyi népünnepéllyé lépnek elő, számos kísérő rendezvénnyel.