A szabadidős turizmust erősíti az OTP Travel

Forrás: turizmus.com

 2015. november 03. 15:32

Az OTP Bank érdekeltségi körébe került Szallas.hu-val új távlatok nyílnak az OTP Travel előtt is, amelynek feltett szándéka belföldi, valamint szabadidős kiutaztatási kínálatának fejlesztése. A váltást szervezeti átalakítás is kíséri.

A Szallas.hu átvétele kapcsán a jelenleg 90 százalékban üzleti utaztatással foglalkozó OTP Travel már meg is kezdte szabadidős üzletágának fejlesztését. Molnár Judit elmondta: 2008-ban, a gazdasági válság kezdetekor tudatosan döntöttek úgy, hogy nagyrészt kivonulnak a szabadidős piacról, és most látják elérkezettnek az időt arra, hogy újra erősítsék ezt a területet.

Összforgalom tekintetében az idei évre prognosztizált 15 milliárd után jövőre összesen 15,8 milliárd forintos forgalomra számítanak, ebből mintegy félmilliárd forintra rúgna a katalógus-árbevétel. Charterezni egyelőre nem kívánnak, de garanciális lekötéseik természetesen lesznek. Elsősorban a csoportos hajóutak terén terveznek jelentős fejlesztést, valamint új európai és tengerentúli körutazásokkal és különleges utakkal is növelik kínálatukat.

 

Szervezeti átalakítás

Az új törekvéssel összhangban alakul át a cég szervezeti felépítése. A korábbi, hagyományos (központ és a teljes árualapot értékesítő irodák) mintájú szervezeti felépítést nem tartották alkalmasnak arra, hogy vevőközpontú cégként a legoptimálisabb feltételeket biztosítsák üzleti és szabadidős ügyfelek kiszolgálására, így ezeket a területeket szétválasztották. Az összesen tíz (3 budapesti és 7 vidéki) utcai irodájukból két fővárosi iroda ezentúl teljes egészében a szabadidős turizmust szolgálja ki. E kettő közül az Andrássy úti iroda felújítása már befejeződött, jövőre pedig a Deák Ferenc utcai iroda újul meg.

Erősítik marketingtevékenységüket, a munkatársaknak pedig a leisure turizmusra fókuszált tréningeket tartanak.

 

Személyi változások

Az átalakulás több poszton is meghatározó személyi változást hozott az OTP Travelnél.

Lerch Edit – aki eddig a kiutaztatási üzletágat vezette – a jövőben a cég adminisztratív vezetőjeként, gyakorlatilag Molnár Judit helyetteseként dolgozik.

Tófalvi Réka – aki GYES-ről tért vissza, de korábban is a cég munkatársa volt – tölti be a kiutaztatási üzletágvezetői pozíciót.

Mikola György – aki korábban kilenc évig volt a VISTA értékesítési igazgatója – az OTP Travelnél újonnan létesített értékesítési és marketingvezető pozíciót tölti be. Hozzátartozik a cég saját irodahálózata és a teljes viszonteladói értékesítés.

Lázár Gergely – aki korábban ugyancsak a VISTA csapatát erősítette – az OTP Travel repülőjegy-értékesítéséért felel a non-IATA utazási irodák felé.

Bakó Balázs viszonteladási vezető feladata a jövőben is az OTP Travel saját szervezésű útjainak népszerűsítése a partner irodák körében