A Szabadság Szálló nyitásának 50. évfordulójára emlékeztek

Forrás: turizmus.com

 2014. november 24. 17:41

A BEST WESTERN Hotel Hungariaban november 23-án megrendezett hagyományőrző, ünnepi, negyedik Hungáriás találkozón a Szabadság Szálló nyitásának 50. évfordulójáról emlékeztek meg a Szabadság Szálló, a Grand Hotel Hungária és a BEST WESTERN Hotel Hungaria volt és jelenlegi kollégái.

Ez volt a 2015-ös megemlékezés sorozat első állomása. A jövő évi évfordulók: 100 éves a Grand Hotel Imperiál, 50 éve nyitották meg a Szabadság Szállót, 30 esztendős a Grand Hotel Hungaria, valamint 25 éve csatlakozott a BEST WESTERN lánchoz a szálloda.

Az találkozót Juhász István, a szálloda duty managere, a Hungáriás Találkozók szervezője nyitotta meg.  Ezután Krausz György a szálloda igazgatója üdvözölte a megjelenteket. Beszédében kiemelte a hagyományőrzés fontosságát, megerősítette a Hungáriás életérzés létezését, és támogatásáról biztosította a Hungáriás találkozók megszervezését a jövőben is.

 

 

Dr. Klamár Menyhértről, a Szabadság Szálló első igazgatójáról, aki az idén szeptember 8-án, 86 éves korában, tragikus körülmények között elhunyt, külön prezentációban emlékeztek meg.

Majd Juhász István, „50 év képeken" című képes összeállítását nézhették a kivetítőkön a megjelentek, 1964-től 2014-ig, a Szabadság Szálló építésétől napjainkig tartó dokumentációban. A kutatómunka eredményeként olyan archív fekete-fehér fényképek is előkerültek, amelyeket most láthattak először az egybegyűltek.