A szakma idén is döntött a Borászok Borászáról

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. április 30. 16:49

Idén kilencedik alkalommal választotta ki a borász szakma az év legjobbját és ítélte oda a rangos Borászok Borásza elismerést. A rendezvényen a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága (AMV) is képviseltette magát.

A civilek szerepét és a közösségi bormarketing fontosságát hangsúlyozta beszédében Lipcsey György Imre, a Magyar Turizmus Zrt. agrármarketing vezérigazgató-helyettese az ünnepélyes díjátadón. Bár a magyar borokat és híres borvidékeket világszerte jegyzik és elismerik, a jó bornak is kell a cégér. A nemzetközi elismerés számokban is igazolható, hiszen 2014-ben az előző évhez képest 10%-kal nőtt a magyar borexport és az idei előrejelzések is bíztatóak.

A Borászok Borásza díjra minden évben a szakma ötven fős grémiuma tesz javaslatot, és választják ki maguk közül a legjobbat. Az idei elismerést a tavaly elhunyt csörnyeföldi borász, Dr. Bussay László kapta. Ezzel egy időben adták át a borágazat civil támogatóit elismerő Borászok Barátja díjat, amelyet az idén Alkonyi László, a Borbarátot alapító szakíró nyert el. Az elismerést közösen adta át a tavalyi év díjazottja, Mészáros Gabriella és Lipcsey György Imre.