A szakma mesterfogásai Denis Matyasytól

Forrás: turizmus.com

 2018. május 10. 09:51

Nagy érdeklődés előzte meg idén is a Magyar Cukrász Ipartestület égisze alatt megrendezett cukrászati mesterkurzust, amelyre a Dráva utcai tanműhelyben került sor.

A világhírű francia mestercukrász, Denis Matyasy immár nyolcadik alkalommal látogatott Budapestre, hogy átadja a szakma mesterfogásait, megismertesse a magyar cukrászokat a nemzetközi trendekkel, és ismerkedjen a hazai kollégákkal. A tanfolyamon mellette még Roland Zanin cukrászmester édességeinek bemutatójára és kóstolójára is sor került.

Harminckét szakember vett részt a háromnapos kurzuson, de kétszer ennyi volt a jelentkező. A Vojtek Éva által szervezett rendezvényen megjelentek a hazai cukrászat legjobbjai is.

 

A gyönyörű mestermunkákból kirajzolódtak az idei trendek: ezek között van a Pavlova torta újbóli szárnyalása, a tojáshab különböző formákban való alkalmazása, általában a meringé jól illik a könnyű nyári édességekhez. A csokoládé mousse-ok és a ganache mintha vesztett volna népszerűségéből, a klasszikus tészták, ízesített tejszínhabok és a szezonális gyümölcsök – jelen esetben az eper – előre törtek.  A friss sütemények mind népszerűbbek, világszerte.

A díszítések között ismét feltűnt a rózsaszirom, amely könnyedséget és szépséget kölcsönöz a legbonyolultabb tortáknak és süteményeknek is.