A szállásadók érdeke a költséghatékony marketing

Szerző: Mentusz Károly

Forrás: turizmus.com

 2019. január 10. 16:53

Tréningen ismerhették meg a térség szállásadói a legmodernebb digitális technikákat a minap Egerszalókon.

Korunk modern digitális technikáját a szállásadók sem nélkülözhetik a napi munkájukban. Az eszközök fontos részei a költséghatékony marketingnek is. Ez volt a fő témája január 9-én az Eger Térsége TDM Egyesület által szervezett szakmai napnak, amelyet Egerszalókon, a Faluházban tartottak.

Az eseményt egy önkormányzat és három TDM támogatta, amelyen hatvan apartman-, vendégház- és panziótulajdonos vett részt. A szakmai képzést Damjanovich Nebojsa online marketing tanácsadó, tréner tartotta.

Damjanovich Nebojsa

Fotó: turizmus.com / Mentusz Károly

A találkozón elhangzott, hogy a szállásadók 2019-ben miként erősítsék szakmai tudásukat, illetve hogyan alkalmazzák az internetes vendégszerzési technikákat. Nekik ugyanis mások a szolgáltatásaik, a pénzügyeik, mint a szállodáknak. Emiatt a marketingcsatornáik is különböznek a hotelekétől.

A résztvevők megtudhatták, hogy például melyek a minimális követelmények egy apartmanos website-nál. Nem kevésbé, hogy egy szállásadó miként használja Facebook-ot és hogyan az Instagramot?

De szó volt arról is, hogy mennyire térülnek meg a fizetős online reklámok az apartman tulajdonosoknak. Emellett arra is választ kaptak, hogyan tartsák a kapcsolatot az eddigi vendégeikkel az email marketinggel.

Arról is értesülhettek, hogy a Booking.com és a Szallas.hu marketing technikákkal milyen szakmai segítséghez juthatnak. A résztvevők konkrét kérdésekkel is igyekeztek új információkhoz jutni arra vonatkozóan is, hogy miként érhetik el az újabb vendégeket.

Lapunk kérdésére Ürmösné Győri Diána, az Eger Térsége TDM Egyesület menedzsere elmondta, hogy jövőre - 2020-ban - lesz tíz éve, hogy létrejött az egyesület. Jelenleg 17 taggal működnek a hevesi megyeszékhelyen és környékén. A tagságot a helyi TDM-ek, önkormányzatok, egyesületek, valamint gazdálkodó szervezetek alkotják és támogatják. A terveik szerint még az idén újabb szakmai továbbképzést szerveznek a szállásadóknak.