A Szallas.hu lett a régió leggyorsabban fejlődő technológiai vállalata a Deloitte versenyén

Forrás: turizmus.com

 2014. október 17. 13:22

Több mint tíz év után először újra magyar nyertese van a Deloitte Közép-Európai Technology Fast 50 versenyének. A régió leggyorsabban fejlődő technológiai cégének járó díjat a Szallas.hu az elmúlt öt évben elért közel 2300 százalékos árbevétel-növekedésével kapta meg.

A régiós Fast 50 listára idén felkerült vállalatok átlagos növekedési rátája 698 százalékra nőtt a megelőző év 671 százalékos eredményéhez képest. A versenyben 10 ország vállalatai vettek részt, 26 cég most először került be a rangsorba. A listában továbbra is szoftvercégek képviseltetik magukat a legnagyobb számban, 26 céggel a rangsor több mint felét ők adták, őket követik az internetes (12) és telekom/hálózatépítő (6) vállalatok.

Verbó Zoltán, a Deloitte Technology Fast 50 programigazgatója elmondta: „A leggyorsabban növekvő közép-európai technológiai cégek élbolyában komoly átrendeződésnek lehettünk tanúi tavaly óta. Az idei legjobbak, vagyis az elmúlt öt év során (2009-2013) legnagyobb árbevétel-növekedést mutató első öt cég közül négyen teljesen újak a listán, most először kerültek be a rangsorba."

A listát öt év alatt elért 2259 százalékos árbevétel-növekedéssel a magyar internetes szállásközvetítő cég, a Szallas.hu vezeti. A második helyen a lengyel pénzügyi szolgáltatásokat összehasonlító weboldal, a Comperia.pl áll (1962%-os növekedéssel), amely a 2013-as jelentésben még a negyedik helyet foglalta el a régiós listában. A következő három helyen csak új belépőket találunk: harmadik helyen szerepel a szerb High Tech Engineering Center (1777%); negyedik a román szoftverfejlesztő ITNT (1433%); őt pedig a lengyel webfejlesztő ügynökség, a Netguru (1386%) követi.