A Szallas.hu új felhasználókat hoz a szálláshelyeknek és brandet is épít nekik

Forrás: turizmus.com

 2016. július 20. 14:45

A legtöbb online szállásfoglaló oldal csak saját csatornáin keresztül tud vendégeket közvetíteni a szállásadóknak. A Szallas.hu azonban új felhasználókat is tud hozni a szálláshelyeknek, mivel a kínálata elérhető egyéb online felületeken is, új foglalókat bevonzva – egyúttal márkát is építve.

A hazai szállásfoglaló oldalak közül a Szallas.hu a legismertebb, egyúttal a legnagyobb forgalmat is bonyolítja a magyarországi piacon. Nemcsak kínálatában egyedülálló, de a legnagyobb felhasználói bázissal is a Szallas.hu rendelkezik. A belföldi turizmus növekedéséhez azonban a keresleti oldalon is nőni kell, azaz minél inkább ki kell szolgálni az utazni vágyókat jó ajánlatokkal és a megfelelő felületeken.

Az itthon működő online szállásfoglaló oldalak többnyire a megszokott saját csatornáikat tudják használni arra, hogy célcsoportjuknak kommunikáljanak üzleti ajánlataikról. A weboldal, a hírlevél és a saját Facebook csatorna mind nagyon fontos és hasznos online felület, de ezeken keresztül csak korlátozottan érhetők el a foglalók, ezért érdemes olyan felületeket is igénybe venni, ahol új potenciális szállásvendégek is elérhetők és meggyőzhetők.

Ezt felismerve a Szallas.hu elsők közt kezdett el partneri kapcsolatokat kiépíteni a nagyobb hazai portálokkal és e-kereskedőkkel, hogy azok az utazással kapcsolatos rovataikban a Szallas.hu portfoliójába tartozó ajánlatokat jelenítsék meg. Amikor valaki utazást tervez, sokszor még nem tudja előre, hová is menjen, hol szálljon meg, a turisztikai tartalmakat előállító média fontos szereppel bír a nyaralási preferenciák alakulásában. Ezeken a platformokon keresztül olyanokat is el lehet érni, akik amúgy korábban nem iratkoztak fel valamelyik szállásközvetítő oldal hírlevelére vagy annak Facebook oldalára.


2016-ra a legjelentősebb portálokon immár a Szallas.hu kínálata érhető el. Korábban a Startlap kiemelt ajánlatai, valamint az Origo utazás rovatának ajánlatai közt jelentek meg a Szallas.hu-n szereplő hotelek, apartmanok szállásai, nemrég pedig az Index utazási magazinjában, a Travelo oldalain a Szallas.hu ajánlatai is olvashatók. Így elmondható, hogy a nagy hazai online médiafelületeken, az Origon, a Startlapon és a Travelo.hu-n a Szallas.hu ajánlatait is megtalálhatják az olvasók. Ezek a platformok nemcsak új felhasználókat hozhatnak az egyes szálláshelyeknek, de márkát is építenek a számukra – amivel a Szallas.hu kiemelkedik versenytársai közül.

 

Ugyancsak elérhetők a Szallas.hu kb. 2000 partnerének ajánlatai a trivago oldalain is. A szálláshelyekre specializálódott utazási metakereső és árösszehasonlító oldal lengyel és magyar oldalain július eleje óta már a Szallas.hu-ra regisztrált hotelek, apartmanok és egyéb szálláshelyek aktuális ajánlatai is ott vannak.



A hazai piacvezető apróhirdetési oldalon, a Jófogás.hu-n szintén megtalálhatók a Szallas.hu-n megjelenő ajánlatok. Így azokat a potenciális vendégeket is meg lehet szólítani, akik az apróhirdetési oldalakon keresik a nekik tetsző ajánlatokat, nem pedig a kimondottan erre specializálódott oldalakon. A Jófogás.hu regisztrált felhasználói ezenkívül rendszeresen kapnak hírlevelet is a Szallas.hu és a Szallasguru.hu ajánlatairól.

 

A Hovamenjek.hu Magyarország egyik legnépszerűbb vendéglátóhely kereső oldala. Ezen az online platformon éttermek, sörözők, szállás- és szórakozóhelyek mutatkoznak be. A népszerű oldalon a belföldi turizmus iránt érdeklődők is keresnek szálláshelyeket, melyek a Szallas.hu aktuális ajánlatait mutatják egy-egy desztináció közelében.



Összességében tehát elmondható, hogy a Szallas.hu portfóliója nem egyetlen platformra szorítkozik, hanem az Travelo.hu, az Origo és a Centrál Média oldalainak (24.hu, Startlap.hu, NLCafé.hu) olvasóit is eléri; emellett jelen van a Jófogás.hu-n is ajánlatokkal, a Hovamenjek.hu-n szintén; valamint immár a trivago.hu és trivago.pl oldalakon is (utóbbin Nocleg.pl néven, ami a Szallas.hu lengyel oldala).

Az egyes internetes oldalak teljes havi elérései a 15+ éves hazai közönségen belül

(Forrás: Gemius - Digitális Közönségmérési Tanács 2016/06)

Ilyen elérést egyetlen versenytárs sem tud felmutatni, ezért is megkerülhetetlen egy hazai szálláshely számára, hogy benne legyen a Szallas.hu kínálatában.

A cikk forrása: https://pr.szallas.hu/?p=2709 (x)