A szállodai siker titka a perszonalizált vendégélmény

Forrás: turizmus.com

 2018. február 20. 17:06

Február 20-án konferenciát rendeztek Budapesten a szállodaipar legújabb digitális technológiai trendjeiről.

Az Estilo Hotelben megrendezett találkozón olyan témákról volt szó, mint a bevételek és a vendégelégedettség növelése az új technológiák révén.

Kovács László, a HostWare munkatársa bepillantást engedett abba, hogyan alkalmazhatók a Big Data megoldások a revenue menedzsmentben.

Annika Ülem, a GuestJoy képviselője Hogyan perszonalizáljuk a vendégélményt a digitális korban? címmel tartott előadást. Elöljáróban kiemelte, hogy a vendégek 98%-a hajlandó többet költeni, ha úgy érzi, hogy maximális értékű kiszolgálásban részesült. Ez a kiszolgálás az érkezés előtti kommunikációval kezdődik, például személyre szabott üdvözlő üzenettel és esetleges drágább szolgáltatások igénybevételének felajánlásával. Érdemes már előre rákérdezne a vendég speciális igényeire is.

A chatbotok a kommunikáció minden fázisában jó szolgálatot tesznek. Legalább ilyen fontos, hogy a vendég távozása után kapjunk visszajelzést a tartózkodásával kapcsolatban. A GuestJoy olyan szoftvert fejlesztett ki, amelynek segítségével a hotel vendégeinek véleményei automatikusan felkerülnek a Tripadvisor értékelései közé. További információ a www.guestjoy.com oldalon.

A Maison Hotel hotelmenedzsere, Angelus Barbara előadásában arra a kérdésre kereste a választ, hogyan hat a digitális technika a vendégélményre. Véleménye szerint az egyre terjedő különféle kütyük hosszú távon sem helyettesíthetik az embert. Szükség van az élő munkaerőre, mert bizalmat kelt, biztonságot jelent a vendég részére – emelte ki a szakember. "Amit automatizálni lehet, azt automatizálni fogják, ami emberi, arra még több erőforrás lesz. Hiába a legprofibb technika, ha a vendég nem érzi otthon magát. Egy robot nem fog small talk-olni" - tette hozzá.

Angelus Barbara, Annika Ülem, Sisomlith Ponant

Fotó: Turizmus.com