A szekszárdi Ízlelő csapata a budapesti Nobuban

Forrás: turizmus.com

 2015. március 10. 13:05

A Nobu étterem egynapos szakmai tréningjén vehetett részt Magyarország egyetlen olyan vendéglátóhelyének csapatából 3 felszolgáló és 3 szakács, illetve konyhai kisegítő, ahol mind a vendégtérben, mind a konyhán fogyatékkal élők dolgoznak.

Már indulás előtt nagy volt az izgalom a szekszárdi Ízlelő étteremben: mivel tudták a Pestre indulók, hogy a luxusétteremben egyenruhában kell majd dolgozniuk.

Március 6-án délelőtt 10 órára érkezett meg a csapat: a Nobu konyháján először Schreiner Gábor head chef körbevezette az elfogult, izgatott társaságot, majd a szekszárdiak közül Gombkötő Zsolt és Kraft Zoltán rákot és gombát darabolt és díszített a konyhai egyik előkészítő helyiségben, Orsós István pedig már az első pillanatban beállt a látványkonyhaként üzemelő szusi pályára – és annyira tetszettek neki az ott látottak, tapasztaltak, hogy a látogatás végéig el sem mozdult onnét.

 

A szekszárdi, mozgásukban sérült felszolgálókat – Kecskeméti Máriát és Szabjánné Mariannt – az Ízlelő vendégterének vezetője, Karácsony Zoltán kísérte Pestre, így mindhárman bepillantást nyerhettek a Nobu különleges terítési világába. Halász György éttermi menedzser segítségével egy darab Japánt is kóstolhattak: először a Nobu menedzsere saját tapasztalatai alapján mesélt a távoli szigetország életéről, szokásairól, majd a tréning záró programjaként az egész csapatot vendégül látták a topétteremben egy tökéletes ételsorra.

 

Felejthetetlen élményben volt részünk mindannyiunknak – összegzett a nap végén Mészáros Andrea, az Ízlelőt üzemeltető Kék Madár Alapítvány vezetője. – Bár már napok óta nagyon izgultak kollégáink, hogy milyen exkluzív helyre kaptunk meghívást, olyan természetes kedvességgel és őszinte örömmel, odafigyeléssel fogadtak minket vendéglátóink, hogy az izgalom egy csapásra elmúlt. A fiúk a konyhán különleges finger food megoldásokat tanulhattak, felszolgálóink pedig az elegánsan egyszerű terítés és tökéletes felszolgálás világába nyerhettek bepillantást.

Az Ízlelő étteremben sérültek főznek és szolgálják ki a vendégeket: mozgáskorlátozottak, hallássérültek, enyhe és középfokban értelmi fogyatékosok.

a konyhán sérültek dolgoznak: mozgáskorlátozottak, hallássérültek, enyhe és középfokban értelmi fogyatékosok.