A szép és a csúnya keveréke – hipszter környezetben

Forrás: turizmus.com

 2017. május 16. 14:16

Újabban a különféle üzlettípusok mixelése a divat: macskasimogató teázóval, könyvtár és kávézó. A legfrissebb kedvenc Stockholm kedvelt városrészében, Södermalmban a Hilma, sikerének fő titka a hipszter környezet, amelyet erősen hangsúlyoz az üzlet sarkában található tetováló stúdió.

A svéd főváros központjában fél éve nyílt hely környékén számos étterem, pub és szálloda található, ám a jelenlegi újdonság – amelyre felfigyelt a CNN is, sőt a világ legjobb éttermei közé sorolja! – sokkal nagyobb sikert arat, mint az elődök. A konyha globális és skandináv is, de inkább a tetováló művészekre kíváncsiak a vendégek, nem mintha az ilyen stúdiókból kevés lenne arrafelé.

A stockholmi Hilmát a CNN a világ legjobb éttermei közé sorolja

 

Alexander Bhatt-et, a Hilma igazgatóját idézi az Allt om resor nevű svéd utazási online magazin, amikor megjegyzi, hogy eddig is fantáziadús és kedvelt volt a Torsgatan környéke, de ezután még inkább az lesz. A konyhára inkább a globalizáció a jellemző – a teriyaki szósztól az ibériai sonkáig és a mexikói bifsztekig sok minden megtalálható az étlapon, és természetesen a vegánokra is gondolnak. Meg a zene- és művészetkedvelőkre: ez a DJ-k stílusán és az enteriőr dizájnján is észrevehető.

A Hilma sikerének fő  titka a hipszter környezet

 

A belső teret a legendás svéd művész, Hilma af Klint (1862-1944) ihlette, és ami az ő vonzereje volt – az absztrakció és az okkultizmus – az itt is fellelhető. Ahogy Bhatt egy másik interjúban fogalmazott, a szép és a csúnya keveréke a hely, és ez együtt, úgy látszik, erősen hat.

Kapcsolódó cikkek