A Szigetközi a világ legjobb termékei között

Forrás: turizmus.com

 2015. június 01. 20:25

A brüsszeli székhelyű Monde Selection Nemzetközi Minőségügyi Szervezet független, szakmai zsűrijétől a legmagasabb minősítést, Nagy Aranyérmet kapott Szigetköz vize.

A rangos elismerésben az itthon Szigetközi Friss Vízként, külföldön Panta Aqua the water néven forgalmazott márka szénsavas és szénsavmentes változata egyaránt részesült.

A Mosonmagyaróvár és környékén élő 74 ezer fős lakosság ivóvízét, mely Közép-Európa egyik legnagyobb és legtisztább ivóvízkészletéből, a szigetközi vízbázisból származik, a helyi önkormányzat tulajdonában álló Panta Aqua Zrt. 2011 óta palackozza és forgalmazza.

A víz különlegessége, hogy szűrés, kezelés, tisztítás nélkül, közvetlenül palackozható ivóvíz, mely hasonlóan védett és állandó minőségű vízbázisból származik, mint az ásványvizek. Ám a társaság üzletpolitikájának alapvető célkitűzése, hogy az ivóvizet, mint értéket visszavezesse a köztudatba.

A szigetközi vízbázis 300 - 600 m vastag kavicsgörgeteg részekre települt és a medence-hatás miatt az Alpok tiszta mélységi vizei áramlanak ide, így gyakorlatilag kifogyhatatlannak tekinthető a feketeerdei vízbázis. A 70-100 m mélységű kutakból nagy mennyiségű és minden szempontból kiváló, kezelést nem igénylő tiszta víz nyerhető ki. Az itt található ivóvíz rendkívüli tisztasága, alacsony ásványi anyag tartalma adja meg a lehetőségét a palackozott ivóvíz előállítására is. Ezeket az előnyöket csak nagyon kevés palackozott víz tudja biztosítani szerte a világon.

„Nagy megtiszteltetés és siker számunkra ez az eredmény. Az elismerés visszajelzés számunkra, hogy jó úton haladunk afelé, hogy nemcsak hazánkban, de az országhatáron túl is egyre többen megismerjék Szigetköz vizét, melyre mindannyian büszkék lehetünk. S tovább erősíti egyben azt is, hogy a világ víz nagyhatalmai közé egyre inkább hazánkat is bevegyék." – mondta Leitner László, a Panta Aqua Vízpalackozó Zrt. vezérigazgatója, aki június 1-jén, Lisszabonban vette át a díjat.

 

Az 1961 óta működő Monde Selection minden évben értékeli és díjazza a minőségi termékeket érzékszervi és laboratóriumi vizsgálatok mellett a jogszabályi megfelelés, csomagolás, címkézés, egészség- és környezettudatosság, illetve innováció alapján. Több mint 70 szakértő, köztük Michelin-csillagos séfek, sommelier-ek, a Francia Konyhaművészeti Akadéma tagjai, táplálkozási és egészségügyi szakértők, egyetemi tanárok, vegyészmérnökök vizsgálják és tesztelik a termékeket. A megmérettetés lényege, hogy elismerései révén objektív alapot nyújtson a gyártóknak és forgalmazóknak saját termékeik minőségi helyzetét illetően, illetve segítse a fogyasztókat a minőségi márkák választásában.